1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

CLUNKY CLUNKY, FRONT OF CAR CLUNKS

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by nick-barnes07, Feb 17, 2009.

  1. nick-barnes07
    Offline

    nick-barnes07 Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    555
    Likes Received:
    0
    Hi all, on my s3 the front seems to clunk, it only clunks when the car is lifting of or juddering, i replaced the 2 top mounts, cv boots, and top mount bearings, we have checked all the bushes and that but cant seem to find anything, as i said the car only really clunk's when you are either pulling of from stand still or when the car accelarates and lifts on the front, anyone had this problem?????????????????????????
    #1
  2. mat20vt
    Offline

    mat20vt Member

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    449
    Likes Received:
    0
    engine mounts?:ermm:

    no luck selling it yet nick?
    #2
  3. nick-barnes07
    Offline

    nick-barnes07 Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    555
    Likes Received:
    0
    yeah its sold matt, just need to get the mounts done
    #3
  4. audi18tdan
    Offline

    audi18tdan Member

    Joined:
    Jun 16, 2008
    Messages:
    238
    Likes Received:
    0
    Hi,

    i also have the same sort of problem but only when going over bumps and only since fitting coilovers and if i remember right it's only on the passenger side and that was the side which went down a hugh pot hole so think it may be the top mount bearing.

    #4
  5. btmotorsport
    Offline

    btmotorsport Soon be christmas!!!!!!!!!!

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Messages:
    164
    Likes Received:
    1
    arb drop links?? easy fix if it is
    #5
  6. jcs356
    Offline

    jcs356 Brum brum

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    2,682
    Likes Received:
    34
    Another vote for the ARB drop links.
    #6
  7. nick-barnes07
    Offline

    nick-barnes07 Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    555
    Likes Received:
    0
    ill order some from my local tps tommorow
    #7
  8. Mr.G
    Offline

    Mr.G Active Member

    Joined:
    Nov 4, 2008
    Messages:
    1,312
    Likes Received:
    0
    Mine needs top mounts im sure, had my drop links and bushes done so cant think what else it could be!

    G
    #8
  9. fran-s3
    Offline

    fran-s3 Active Member

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    1,103
    Likes Received:
    1
    Sorry to ressurect an old thread but was this the drop links? This is exactly what my car is doing, clunking lunks when the car is lifting of or juddering... Had the front arb and bushes changed and still the same.
    #9
  10. s3 ryan
    Offline

    s3 ryan ryan s3

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    same here ive changed the antiroll bushes for power flex ones and ive still got a clunking or sometimes a creak from the front drivers side when going over bumps! its annoying as hell is it worth changing the drop links or could it be somthing else?
    #10
  11. Kingston
    Offline

    Kingston Member

    Joined:
    Jun 2, 2009
    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    My does the same first time was pads in Calipers so I fitted my nice new front brake kit and rear up grade.
    Still did it but sounded different mmm
    Had all bushes etc changed at front and everything else checked suspension the lot and still none the litter.

    So next on my list is new suspension and top mounts i'm sure this will sort it but as on my report the ones fitted are fine.
    #11
  12. nick-barnes07
    Offline

    nick-barnes07 Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    555
    Likes Received:
    0
    i never got mine sorted so wasn't sure what it was ???
    #12
  13. s3 ryan
    Offline

    s3 ryan ryan s3

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    after changing wish bone bushes, top mounts etc i found out by taking the wheel off putting the car on an axle stand then jacked under the hub it was the anti roll bushes still making a noise even tho they are new powerflex ones so i took them off put loads of grease on and it went for 2 weeks without a noise but has started again! im contiplating changing the anti roll bar to an uprated one see if that makes a difference
    #13

Share This Page