1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

climatic to climate control advice

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by bjamieson, Feb 22, 2009.

  1. bjamieson
    Offline

    bjamieson New Member

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    [Feb 22, 2009]
    iv got a 2009 A3 with climatic air con, iv seen a climate control on ebay. how easy would it be to fit it? i saw 2day that climatic uses like cables to change the direction of the air. will this cause hassles.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 21, 2014]

  3. edition
    Offline

    edition Active Member

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    1,428
    Likes Received:
    0
    [Feb 22, 2009]
    Your climate air con is air conditioned climate control is it not....


    Put a link up for the unit you have seen mate :)
    #2
  4. bjamieson
    Offline

    bjamieson New Member

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    [Feb 22, 2009]
    No. My air con has the turn dials for temp and direction. Actual climate control is digital and gives an LCD temp eg 28oC
    #3
  5. Lee_R
    Offline

    Lee_R Active Member

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    2,499
    Likes Received:
    12
    [Feb 22, 2009]
    I'm pretty sure they are completely different systems.

    Never seen an A3 with the old fashioned knobs, thought they all had dual zone climate as standard!?
    #4
  6. bjamieson
    Offline

    bjamieson New Member

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    [Feb 22, 2009]
    was pretty surprised myself. considering the 20k price tag.
    #5
  7. V6Pete
    Offline

    V6Pete Now running on Bentley's y'all

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    1,491
    Likes Received:
    2
    [Feb 22, 2009]
    I really wouldn't bother. One system is mechanical the other is electronic. It will be massively complicated to upgrade, and if you were that bothered you should have spec'd it from new!
    #6

Share This Page