1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

changed my lambda sensor today but still got the faults

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by s3gazz, Jan 8, 2011.

  1. s3gazz
    Offline

    s3gazz Active Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    1,263
    Likes Received:
    62
    [Jan 8, 2011]
    hi all have car on vag com other day and got 4 fault codes to do with lambda sensor
    so went and bought one then fitted it behind the cat drove it home and got it on vag com again still coming up with same faults :crying:

    my esp light wont go off either and got a fault to do with that something to do with abs not getting a message from ecu

    thanks for any help gaz

    ill post the faults tomoz
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 23, 2014]

  3. Mpathe
    Offline

    Mpathe 1st gear

    Joined:
    Aug 29, 2009
    Messages:
    394
    Likes Received:
    0
    [Jan 8, 2011]
    by the sounds of it you have replaced the lambda sensor after the cat, on the later model s3's they have two lambda sensors 1st on top of the exhaust manifold and the 2nd after the cat so might be the 1st that needs changing
    #2
  4. <tuffty/>
    Offline

    <tuffty/> Badger 5 Edition Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    15,927
    Likes Received:
    1,340
    [Jan 8, 2011]
    I assume you have cleared the faults using VAGCOM too? a registered fault code won't go away until you have cleared it... if the problem is still there then it will return... if you have fixed the problem then it won't...

    <tuffty/>
    #3
  5. s3gazz
    Offline

    s3gazz Active Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    1,263
    Likes Received:
    62
    [Jan 8, 2011]
    cheers mate and ye thats the one iv changed is the other sensor easy to get to and can u see it with bonet up tar
    #4
  6. s3gazz
    Offline

    s3gazz Active Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    1,263
    Likes Received:
    62
    [Jan 8, 2011]
    ye tuffty and they just come straight back got a fault with my purge valve 2 it says and is drinking like hell
    as well as maf sensor fault that goes and comes some days

    cheers
    #5
  7. Mpathe
    Offline

    Mpathe 1st gear

    Joined:
    Aug 29, 2009
    Messages:
    394
    Likes Received:
    0
    [Jan 8, 2011]
    yes take the engine cover off and look to the back off the engine and you will see it on top of the manifold, little bit akward to remove this one
    #6
  8. murran
    Offline

    murran Active Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    1,540
    Likes Received:
    34
    [Jan 8, 2011]
    does your fault code say sensor 1 or sensor 2? or pre or post cat?
    #7
  9. s3gazz
    Offline

    s3gazz Active Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    1,263
    Likes Received:
    62
    [Jan 8, 2011]
    thanks alot that one was tight as hell hope this one is not ha
    #8
  10. s3gazz
    Offline

    s3gazz Active Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    1,263
    Likes Received:
    62
    [Jan 8, 2011]
    it says 2 faults for sensor b1 s1 and 2 faults for sensor b1 s2 going to put them up now cheers
    #9
  11. s3gazz
    Offline

    s3gazz Active Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    1,263
    Likes Received:
    62
    [Jan 8, 2011]
    these are the faults people can ya tell me what to do or help tar

    01314 engine control module
    17833 (n80) evap purge valve
    18057 powertrain data bus missing message from abs controller
    17705 pressure drop between turbo and throttle valve
    16955 brake switch (f)
    16486 mass air flow sensor (g70)
    17511 lambda sensor heating b1 s1
    17522 lambdaoxygen sensor b1 s2
    17523 oxygen lambda sensor heating b1 s1
    17861 exhaust gas temp sensor 1 (g235)
    17525 lambda oxygen sensor heating b1 s2

    any help would be great thanks tar gaz
    #10

Share This Page