1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Changed 1.8T gearbox, now only have 1st, 2nd and 4th??!!

slowcoach3 Aug 20, 2012

  1. slowcoach3

    slowcoach3 Active Member

    835
    105
    43
    Hi all just swapped a blown gearbox out of a 1999 AGU and put in a good, working box from a golf AGU, they had the same part numbers and the same fitment. Started up the A3 and all sounds good, no dodgy noises from the clutch or grinding whilst changing gears however it will only select 1st, 2nd and 4th, does anybody have any suggestions please as this has not been the easyist or most fun jobs so far...
    Many thanks
     
  2. camscockle20vT

    camscockle20vT The stigs ugly brother

    1,740
    77
    48
    Hi dude, nothing bloking the linkage/forks?
     
  3. slowcoach3

    slowcoach3 Active Member

    835
    105
    43
    Nothing where it shouldn't be...all is set up exactly the way it came off! Damn thing
     
  4. Flubster

    Flubster Tinkerer VCDS Map User

    37
    0
    6
    On my old corsa, you could lift the gater and put a pin in the linkage just before reverse, you would then tighten all the linkage fully tight in its optimal placement. Dunno if anything i available for the VAG boxes?

    Dave
     
  5. slowcoach3

    slowcoach3 Active Member

    835
    105
    43
    I'm not sure either but thanks for the tip, I'll be looking in to that.....
     
  6. Benjiman46

    Benjiman46 R-Tech Terrorist

    551
    24
    18
  7. Prawn

    Prawn My other car is a MINI!!!!

    11,458
    3,354
    113
    yup, adjust the cable ends mate. What works on one box might not work on the next, so do a reset on the linkages and see what happens :)
     
  8. slowcoach3

    slowcoach3 Active Member

    835
    105
    43
    Cheers lads...I'll have a fiddle with that tomorrow, after nearly two days of messing around with this I'm having a well earned night off and a glass of vino :thumbsup:
     

Share This Page