1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Centre brake light

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by Andrewr12, Jun 6, 2013.

  1. Andrewr12
    Offline

    Andrewr12 New Member

    Joined:
    Jun 4, 2013
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    [Jun 6, 2013]
    Hi all


    On a bit of a roll fixing things at the minute after VagPro saving the day. Anyway on my partners convertible the centre brake light works intermittently, any of you guys changed bulbs or cleaned contacts?

    Many thanks
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 20, 2014]

  3. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,320
    Likes Received:
    1,229
    [Jun 6, 2013]
    It appears to be an led unit as no bulbs show in parts, so I would remove & check the connectors for corrosion, if its not this, then maybe split the unit & check the pcb, its about £45 part, but verify wirings all ok to the unit 1st.
    #2
  4. Abb
    Offline

    Abb Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    323
    Likes Received:
    10
    [Jun 7, 2013]
    I had this problem about a year ago. Removed brake light, cleaned all connections etc, and it seemed to sort it.......for a very short time! You will be best off replacing the brake light, if I remember correctly, it was about £40, straight forward to do and I have never had any problems since.
    #3
  5. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,806
    Likes Received:
    500
    [Jun 7, 2013]
    as above but
    the cab has a prob with breaking wires
    so pull the rubber boots back and check for any damage,
    think that wire runs through the pass side rubber
    #4
    NHN likes this.
  6. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,320
    Likes Received:
    1,229
    [Jun 7, 2013]
    Don't know why I didn't think of that one, nice one bez obvious 1st place to look, doh.
    #5
  7. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,806
    Likes Received:
    500
    [Jun 7, 2013]
    only cos mine went last week
    ans the warning was bugging me all week.
    #6
  8. Andrewr12
    Offline

    Andrewr12 New Member

    Joined:
    Jun 4, 2013
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    [Jun 7, 2013]
    Hi guys,

    Many thanks for the advice will take a look hopefully over the weekend
    #7
  9. maikysupra
    Offline

    maikysupra Member

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    111
    Likes Received:
    25
    [Jun 12, 2013]
    I had the same problem with my B7 Cabrio recently. The promblem was caused by dry solder joints in the LED unit. Easy fix if you have or can get hold of a solder iron. Let me know if you not sure how to do this!
    #8
  10. Andrewr12
    Offline

    Andrewr12 New Member

    Joined:
    Jun 4, 2013
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    [Jun 14, 2013]
    Hi, thanks for that still not had chance to take a look as stuck at work.

    Will let you know what I find
    #9
  11. bearder2006
    Offline

    bearder2006 Member

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Messages:
    205
    Likes Received:
    0
    [Sep 7, 2013]
    ive got the same problem now whats best to fix it please
    #10

Share This Page