1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

CD "clicking" noise when ignition switched off

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by The Doctor, Jul 25, 2009.

  1. The Doctor

    The Doctor Well-Known Member

    Joined:
    Jul 25, 2009
    Messages:
    1,349
    Likes Received:
    156
    Hi guys, having just bought a 2003 '03 S3, I've found a few minor niggles that I'd like to fix.

    One of them is that when I turn the engine off whilst playing a CD, the CD player (standard Audi unit) makes a loud "clicking" sound for a few seconds. It also does this sometimes when I eject a CD.

    Anyone know what is causing this & how to fix it?

    Cheers,
    Paul.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. StrmsekS3

    StrmsekS3 Member

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    162
    Likes Received:
    2
    ahh your not alone mine does this as well, but not always it stopped for a while and has reappeard again, so anyone with some advice would be greatly appricated,

    also does anyone know will the bose still work with a differnt kind of head unit as im considering up grading even though i like the standerd look but want somthing more modern.

    cheers
     
  4. s3 Hoggy

    s3 Hoggy Whats going on???

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    1,665
    Likes Received:
    104
    Hi there is there a possibility that the clicking could be coming from the hazzard switch relay? as when mine started to go it did click alot before the indicators started playing up? just a thought
     
  5. The Doctor

    The Doctor Well-Known Member

    Joined:
    Jul 25, 2009
    Messages:
    1,349
    Likes Received:
    156
    No, it also does it when I eject the CD. It's like something internal to the head unit is catching on something. Any ideas?
     
  6. Redline1984

    Redline1984 New Member

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    I've started getting a clicking noise from my head unit, but when I turn it on.

    Doesn't do it every time however, but it is becoming more frequent.
     
  7. StrmsekS3

    StrmsekS3 Member

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    162
    Likes Received:
    2
    same as mine redline sometimes when i eject and sometimes when i turn on or off it was every time then stopped and now has reappeard, anyone ideas dnt think its hazard relay
     
  8. The Doctor

    The Doctor Well-Known Member

    Joined:
    Jul 25, 2009
    Messages:
    1,349
    Likes Received:
    156
    Yes, mine's an intermittent problem aswell. Didn't do it this evening on the way back from work but then did again later on. It happens when:

    1. I turn the head unit on with a CD in it (occasionally returns to the start of the CD at the same time as making the clicking noise)

    2. I turn the ignition off whilst a CD is playing

    3. I eject or insert a CD.

    When the CD is playing it's absolutely fine.

    Any ideas or possible solutions? :think:
     
  9. mcconnot

    mcconnot Member

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Anybody got a solution for this????? Its doing my head in!
     

Share This Page