1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cars been off for days still showing 90 degrees

Eddie S3 Sep 3, 2013

  1. Eddie S3

    Eddie S3 Member

    128
    9
    18
    Last thursday took the car out and got an engine coolant tempature warning (was at 110degrees)
    Left it over the weekend thinking it was the broken plastic bits on the waterpump, but today when I turned the ignition on the temperature gauge is still showing 90degrees?

    Is it more likely to be the sender, thermostat or will a broken pump have caused both to fail

    Hopefully someone can shed some light on it, Thanks
     
  2. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow... Staff Member Moderator Audi S3

    20,767
    3,650
    113
    If the engine is cold and the temp gauge is showing 90deg then its likely to be the CTS...

    <tuffty/>
     
  3. Eddie S3

    Eddie S3 Member

    128
    9
    18
    Cheers ill give it a go and hopefully that'll be it sorted :)
     
  4. amicallef1991

    amicallef1991 Member

    61
    0
    6
    Any luck with this?

    Thanks AJM
     
  5. Tim_Attard

    Tim_Attard Active Member

    473
    44
    28
    Chante the sensor first as its so easy and cheap, then thermo but i hated doing it as its a pig
     
  6. amicallef1991

    amicallef1991 Member

    61
    0
    6
    Nice one will do,

    Thanks AJM
     
  7. amicallef1991

    amicallef1991 Member

    61
    0
    6

Share This Page