1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

car wont start (imobiliser fault codes)

aviel131 Dec 15, 2013

  1. aviel131

    aviel131 Member

    104
    1
    18
    hello my A3 wont start i got the fault from vagcom: 01179 - incorrect key programming any ideas?
     
    Last edited: Dec 15, 2013
  2. craigynett

    craigynett Member

    294
    10
    18
    have you been trying to do anything with the car? or have you literally just come out of the house to go somewhere & it won't start? what year A3 is it & is the immob symbol flashing?
     
  3. aviel131

    aviel131 Member

    104
    1
    18
    i changed the battery with used battery and after 1 km the car died i restart it and drive again 400m and dies again and now its start for 1 second and cut off. immob symbol is flashing since i bought the car but its started ok and now its cut off. please advice car stuck 3 days now :( :(
     
  4. gen.heinz guderian

    gen.heinz guderian Well-Known Member

    1,346
    126
    63
    Sure its battery and not alternator ?
    How long have you had the car? Did you buy privately or from a dealer?
     
  5. aviel131

    aviel131 Member

    104
    1
    18
    yeah i have now new battery and its perfect i have the car 1 month from private seller
     
  6. @udi A3

    @udi A3 Site Sponsor Site Sponsor VCDS Map User

    1,819
    197
    63
    Nice and cheaply fixed good stuff :D
     
  7. aviel131

    aviel131 Member

    104
    1
    18
    its not fixed :( i said the battery is ok now but car still cut off
     
  8. weebeasTTie

    weebeasTTie Member

    99
    25
    18
    Hi, I had that yesterday and told to leave the key in the ignition for one minute then turn, it work for me hope all go's well.
     
  9. aviel131

    aviel131 Member

    104
    1
    18
    tryed for 10 minutes not works
     

Share This Page