1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Car stopped working - help please?

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by sachen, Jul 2, 2012.

  1. sachen
    Offline

    sachen Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    247
    Likes Received:
    2
    [Jul 2, 2012]
    Hi Guys,

    So was driving along, as you do over the weekend when all of a sudden my car cut out on me - struggled to restart itself but it did after a few turns.

    Got home and scanned the car to find the below:


    Address 01: Engine Labels: 03G-906-016-BKD.lbl
    Part No SW: 03G 906 016 FF HW: 028 101 190 5
    Component: R4 2,0L EDC G000SG 7364
    Revision: 12345678 Serial number: AUX7Z0F1FN90M8
    Coding: 0000072
    Shop #: WSC 06314 000 00000
    VCID: 6CDCBF8D4F90D69

    1 Fault Found:
    16706 - Engine Speed Sensor (G28)
    P0322 - 000 - No Signal
    Freeze Frame:
    RPM: 0 /min
    Torque: 108.0 Nm
    Speed: 0.0 km/h
    Load: 0.0 %
    Voltage: 10.79 V
    Bin. Bits: 00101111
    Idle Stabilization: 0.0°KW
    RPM: 126 /min
    Readiness: 0 0 0 0 0

    So looking at this, it seems like my Engine Speed Sensor has gone. Am I correct in assuming this? Have checked Ross Tech Wiki which lists all the symptoms which I have.

    Thanks for the help!
    Sachen
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 25, 2014]

  3. _G_
    Offline

    _G_ Active Member

    Joined:
    Jul 24, 2011
    Messages:
    873
    Likes Received:
    34
    [Jul 2, 2012]
    yes you are correct
    #2
  4. sachen
    Offline

    sachen Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    247
    Likes Received:
    2
    [Jul 2, 2012]
    Cheers

    Has anyone had this issue before? I can see the actual sensor is roughly £30, just wondering about labour costs/time etc?
    #3
  5. cjsuk
    Offline

    cjsuk Active Member

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    564
    Likes Received:
    81
    [Jul 2, 2012]
    aka the crank shaft position sensor, mines an 8l 1.8t aum but I presume they are roughly the same, mine was intermitant and the engine would cut out every now and again, I replaced with a golf mk4 aum sensor for £4 from the scrappy, fitted it (pain in the rear), and it's been on a month now and it's been 100%. Ill send you a link to my post.
    #4
  6. cjsuk
    Offline

    cjsuk Active Member

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    564
    Likes Received:
    81
    [Jul 2, 2012]
    #5
  7. sachen
    Offline

    sachen Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    247
    Likes Received:
    2
    [Jul 2, 2012]
    Sounds like you had the identical problem to what ive currently got. Same error code as well more or less!

    I have a BKD engine. Will get the part changed and hopefully it will sort the issue out...
    #6
  8. cjsuk
    Offline

    cjsuk Active Member

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    564
    Likes Received:
    81
    [Jul 2, 2012]
    its amazing how a little magnet a piece of wire and a bit of plastic can stop a whole car from working and cause so many different problems
    #7

Share This Page