1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Car not behaving in general... HELP!!

Discussion in 'A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)' started by antheawad, Feb 7, 2012.

  1. antheawad
    Offline

    antheawad New Member

    Joined:
    Mar 27, 2008
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Hi guys,

    Having replaced our written off A6 with a newer one, 6 months on we are starting to get some gremlins...

    Firstly average mpg is AWFUL!! Talking low 20's!!! I know it's a 3litre quattro but this is stupid!!

    Then we now have issues with what seems to be the electrics. On Friday I got a light on the dash saying the high level brake light was out which it was. However, that rectified itself by the following day for some reason.

    Yesterday the car was abit reluctant to start, but it did. However I noticed that the dash didn't come on straight away. The same
    happened today, and then later when I went to start it again, the yellow battery light came on.

    I nipped round to see my mechanic who tested the battery for me and he says it's levels are ok and it is charging.

    So I'm wondering what could be draining the battery... And could it have something to do with the high level brake light not being happy
    on Friday?

    I've also noticed my rear wash water isn't working, but the car is due back with Audi at some point for a recall on this so hoping that'll get
    sorted then.

    The car is a 2005 A6 Avant 3.0 Tdi Quattro CVT SE ( I think I got that right!!)

    Any thoughts anyone?

    Thank you in advance.

    Anthea
    #1
  2. Gavin0478
    Offline

    Gavin0478 Member

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    455
    Likes Received:
    2
    check the compartment on the left hand side in the boot where the mmi is as on the avants the rear pipe splits flooding this area...... that may well have damaged something leaving a short.
    #2

Share This Page