1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Car may have already been chipped, how do I know and what do I do?!

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Cossie_boy, Aug 27, 2007.

  1. Cossie_boy
    Offline

    Cossie_boy Member

    Joined:
    Mar 29, 2007
    Messages:
    472
    Likes Received:
    3
    [Aug 27, 2007]
    Hi all,

    I was due to have my A3 chipped by Simon at Upsolute on Sat, being a later car it was going to be done with the serial port. For some reason the lap top could not read the file on the ecu, kept saying turn ingnition on but was already on, so it appears it may have been chipped or re-mapped before. Being a one owner car I contacted the person I bought it from but he is adamant that it has not been touched.

    The car drives as standard, Simon drove it and agreed with this. So it would seem if it has been chipped, it has then been put back into valet mode or standard. The car is punchy but not fast as such, hitting 60 in 7.8 secs, so about right really.

    Worst case scenario it will have to be chipped by removing ECU, annoyingly it has a bracket holding it down that they donÂ’t usually have, grrrr!


    I just wondered if anyone else has experienced anything similar and what they did?!?

    Cheers

    Dave
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 26, 2014]

  3. Staz
    Offline

    Staz is a retronaut Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Oct 26, 2006
    Messages:
    6,203
    Likes Received:
    51
    [Aug 27, 2007]
    Er you should try posting in the 8L forum, that might help :icon_thumright:
    #2
  4. Cossie_boy
    Offline

    Cossie_boy Member

    Joined:
    Mar 29, 2007
    Messages:
    472
    Likes Received:
    3
    [Aug 27, 2007]
    Dooooooooooooooooooooooooooh!
    #3

Share This Page