1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Can someone help me please :)

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by jay1232, Jan 19, 2012.

  1. jay1232

    jay1232 Member

    Joined:
    Jan 17, 2012
    Messages:
    43
    Likes Received:
    1
    hi guys im new to the forum first post
    ive had a few problems with my first audi a3 1.8T (2001)
    its been remapped and various other things before i brought it

    problems Engine manigment light on
    missfired so changed coilpack
    Thought this would fix and a new set of plugs
    but it still idles like a bag of ****e then stalls sometimes
    so changed plugs back to old same problem idles fine then drops splutters then picks back up ?

    Also i cannot get any constant heat into the car its hot for say 5-10 sec on high fan Then it goes cold
    The temp gauge is on 90 and never moves over checked the in and out let pipes into the bulk head they are both hot as well (fans do come on alot even at this temp which is strange ?)

    so i got hold of a snap-on vag thingy hooked it up and got these results

    [​IMG]


    Sorry it isnt these same photo could fit it all on its the last one on this photo
    [​IMG]

    Reset codes rechecked and got this one re-apear
    [​IMG]

    if anyone could help give a little advice id be very gratefull
    many thanks inadvance
    jay :D
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. s3dave

    s3dave TFSI Hybrid
    Supporter

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,114
    Likes Received:
    736
    I would take a note and clear the codes, take it for a run and start again, Looks like there have been battery issues in the past, they could be old codes that have not been cleared on successful repairs...
     
    jay1232 likes this.
  4. Markeyboy

    Markeyboy Fan of the R-Tech!

    Joined:
    Aug 24, 2011
    Messages:
    282
    Likes Received:
    9
    With that description after the fault clear you did i would look at the lambda sensor
     
    jay1232 likes this.
  5. jay1232

    jay1232 Member

    Joined:
    Jan 17, 2012
    Messages:
    43
    Likes Received:
    1
    i found out that the guy before fitted a golf gti downpipe with cat (so i was told )

    but they is only one lambda sensor was connected on the downpipe
    The one after the cat missing (golfs dunna have it) so i asked
    i found this lambda in the boot
    so its either new audi downpipe n cat or maybe get someone to retap a thread into the pipe after the cat like the audi should have
    and have both on again
    many thanks again for your time
    jay
     
  6. towcestervag

    towcestervag Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Messages:
    165
    Likes Received:
    5
    check the breather hose below inlet manifold as these cause lambda codes as you will have a air leak
    also clean and reset throttle body
     
  7. s3dave

    s3dave TFSI Hybrid
    Supporter

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,114
    Likes Received:
    736
    You can have it mapped out by a tuner or if there is a cat, just get a new boss welded in..
     

Share This Page