1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

can anyone shed some light onto this.....

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by wagon, Aug 9, 2009.

  1. wagon
    Offline

    wagon cock locked and ready to rock

    Joined:
    May 25, 2009
    Messages:
    130
    Likes Received:
    0
    [Aug 9, 2009]
    hello.

    just had my ecu replaced and then remapped with a custom code remap. (stage one). drove it down the road, all is well. boost boost boost boost.

    went home. big grin. went out to audi garage yesterday morning, boosting like no ones business. audi didnt have the part i needed, so got back in the car and nothing, driveing like a n/a 1.8 but i can hear the turbo spooling up. but no boost.

    opened the bonet and found that the bottom pipe had come off the DV. but it back on. did a VAG-COM scan. (before hand mind you)

    and got the following.


    (vag com log)



    VAG-COM Version: Release 409.1-S


    Chassis Type: 8P - Audi A3/S3
    Scan: 01,02,03,08,09,15,16,17,19,25,37,42,44,46,47,52,55,56,57,69,75,76,77,7D

    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 01: Engine
    Controller: 8L0 906 018 N
    Component: 1.8L R4/5VT 0002
    Coding: 05710
    Shop #: WSC 13366
    3 Faults Found:
    18010 - Power Supply Terminal 30: Voltage too Low
    P1602 - 35-10 - - - Intermittent
    16795 - Secondary Air Injection System: Incorrect Flow Detected
    P0411 - 35-00 - -
    17963 - Charge Pressure: Maximum Limit Exceeded
    P1555 - 35-00 - -
    Readiness: 0000 0000

    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 03: ABS Brakes
    Controller: 8N0 907 379 E
    Component: ESP 20 CAN V004
    Coding: 18448
    Shop #: WSC 06435
    2 Faults Found:
    00778 - Steering Angle Sensor (G85)
    04-00 - Mechanical Malfunction
    01279 - Longitudinal Acceleration Sensor (G251)
    27-10 - Implausible Signal - Intermittent

    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 08: Auto HVAC
    Controller: 8L0 82 ö 8L0
    Component: ö8L0
    Note: Excessive Comm Errors

    -------------------------------------------------------------------------------
    Skipping Address 15-Airbags

    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 17: Instruments
    Controller: 8L0 920 980 B
    Component: AB-KOMBIINSTR. VDO D09
    Coding: 01444
    Shop #: WSC 00000
    ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ AUZ7Z0X1298578
    No fault code found.

    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 25: Immobilizer
    Controller: Bit teA dre ssw
    Component: e 17 eingeben
    No Faults Found
    or DTCs not supported by controller
    or a communication error ocurred

    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 55: Xenon Range
    Controller: 4B0 907 357
    Component: LEUCHTWEITEREGLER D004
    Coding: 00002
    Shop #: WSC 06435
    No fault code found.

    End --------------------------------------------------------------------------------------------------





    got no boost for the rest of the day, same again this morning. and then i randomly driving down the road, i got full bost back again. turned the car off, came back to it about an hour later and nothing again.


    also over the last couple of days ive had the random beeps when i turned the car on. not always but sometimes.


    if any one could shed some light on this that would be great.


    cheers

    chris
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 21, 2014]

  3. fingermouse
    Offline

    fingermouse thats me

    Joined:
    Sep 6, 2004
    Messages:
    3,771
    Likes Received:
    13
    [Aug 9, 2009]
    ecu replaced in a 8p ?? what went wrong ??/ as for your probs sorry im not any help there
    #2
  4. wagon
    Offline

    wagon cock locked and ready to rock

    Joined:
    May 25, 2009
    Messages:
    130
    Likes Received:
    0
    [Aug 9, 2009]
    its an 8l mate. :)

    when i had my turbo replaced part of the deal was a custom code remap. when the guys at storm went to do the remap. it had a differnt type of custom remap on it. like someone had done it at home. when they tried to put there remap on it crashed the ecu, its now been fixed and put back on my car.
    #3
  5. emery1990
    Offline

    emery1990 Active Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Messages:
    1,070
    Likes Received:
    2
    [Aug 9, 2009]
    it says chassis type 8p thats why hes said that.
    #4
  6. fingermouse
    Offline

    fingermouse thats me

    Joined:
    Sep 6, 2004
    Messages:
    3,771
    Likes Received:
    13
    [Aug 9, 2009]
    sorry it was from the vag com results says Chassis Type: 8P - Audi A3/S3 havn`t delt with vag com much yet ........
    #5
  7. wagon
    Offline

    wagon cock locked and ready to rock

    Joined:
    May 25, 2009
    Messages:
    130
    Likes Received:
    0
    [Aug 9, 2009]
    oh yeah so it does..... sorry mate. :)
    #6
  8. IIIadidasboy
    Offline

    IIIadidasboy Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    312
    Likes Received:
    0
    [Aug 9, 2009]
    I'm not a VAG-COM expert - not had it long - but could these faults be something as simple as the battery being disconnected when you had the work done?

    I haven't used mine for a bit so I'm saying this from memory, but don't you select the chasis type from the list before you run a scan - could this be a cause for false errors? If so, it might pay you to do another scan with the right chasis type selected?

    I'd be tempted to clear the faults (after saving them of course - in case you need them for future reference) and then taking it for a run to see what comes up.

    Might be worth posting in the VC forum as well?
    #7
  9. zeeeebo
    Offline

    zeeeebo Lifes one big laugh

    Joined:
    Jul 23, 2009
    Messages:
    416
    Likes Received:
    0
    [Aug 9, 2009]
    if the dump valve pops off it shouldnt effect anything it just means you wont be boosting. i take it you got the standard dumpvalve installed? if so check the connection between the boost pipe ( located in the back of the engine bay) and the dump valve, this is where your leak wil probably be! is there any boost leak you can hear while driving along?

    nathan
    #8

Share This Page