1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Can anyone help?

lukens3 Dec 29, 2009

  1. lukens3

    lukens3 Member

    42
    0
    6
    ive got a problem with my car and wondered if anyone could help,its a 2002 s3 , when ever i hit a bump or a little bit of water the rear end is really twichy also the snowflake symbol is always on ,anyone have any ideas ? many thanks
    luke
     
  2. Nilz

    Nilz Defo worth the wait :) Team Ibis TFSI Owners Group quattro Audi A4 saloon S-line owners group Manual

    11,367
    908
    113
    The snowflake will always be on at 5degrees and below, as its cold at the mo, that could be the reason why, have you noticed it to be on above 5???

    Also regarding the rear, have you checked the tread on the tyres, the air pressure, it could be many things...
     
  3. lukens3

    lukens3 Member

    42
    0
    6
    oh didnt realise the snowflake was still at that degrees .will keep an eye on that , tyres are fine and pressures are fine .was thinking of taking it somewhere tomorrow to get it looked at,just needed some ideas .thanks
    luke
     
  4. Mpathe

    Mpathe 1st gear

    394
    0
    16
    is the 4 wheel drive working
     
  5. 5ean

    5ean S3 Owner VCDS Map User

    415
    5
    18
    I had a similar issue and still do to an extent but i found both rear springs were snapped.. Pretty common thing in the 8L im told?
     
  6. Essflee

    Essflee Well-Known Member

    2,154
    67
    48
    Could be a snapped spring,

    Or worn shocks...
     
    Last edited: Dec 30, 2009
  7. lukens3

    lukens3 Member

    42
    0
    6
    4 wheel drive is working .thanks
     
  8. lukens3

    lukens3 Member

    42
    0
    6
    oh thats not good . will try and get it looked at today .thanks
    luke
     
  9. 5ean

    5ean S3 Owner VCDS Map User

    415
    5
    18
    If you jack the back end up you will be able to have a peer in at the springs and feel the base of them to see if they are snapped.. FYI my springs cost me £100 + fitting if i remember right.
     
  10. Forbzeeee

    Forbzeeee Well-Known Member VCDS Map User Team Sepang Audi S3

    948
    445
    63
    I'd check the springs... I had the same symptoms and my rear springs had snapped. I have now decided to upgrade the springs and shocks all round. Will update you shortly.
     

Share This Page