1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bulb failure light on S3

s3_rob Jun 30, 2007

  1. s3_rob

    s3_rob New Member

    8
    0
    1
    Hi, bulb failure light keeps coming on for no apparent reason. Have checked bulbs and fuses which all work and everything seems fine, however, when i start car. it does its system check, comes back OK. Then a second later the bulb failure light comes on.

    Any ideas, or is it off to the garage?

    :think:
     
  2. edward_harris

    edward_harris s3 gone now a shiney red evo 6

    1,061
    2
    36
    ive got this on mine, but its only now and again, it will flash on, stay on for about 4mins then go out!
     
  3. Caesium

    Caesium My BM is fixed! VCDS Map User

    4,879
    4
    36
    sounds like a job for VAG-COM!
     
  4. edward_harris

    edward_harris s3 gone now a shiney red evo 6

    1,061
    2
    36
    mines stoped doing it now tho! only happened for a day!
     
  5. paul_brad

    paul_brad Member

    365
    0
    16
    It's not the brake light is it? Only comes on to warn you the first time you press the brakes...
     
  6. edward_harris

    edward_harris s3 gone now a shiney red evo 6

    1,061
    2
    36
    have to check when / if i get the car back! lol
     
  7. S3-ROB

    S3-ROB RD350YPVS - Loves 2 stroke oil

    182
    0
    16
    On my old BMW 323i it kept saying brake light failure even though they worked, took the bulbs out and they were black (but still working) replaced them and problem solved :icon_thumright:
     
  8. paul_brad

    paul_brad Member

    365
    0
    16
    One of my brake lights in my A3 was dodgy, the bulb was fine, just the connection. It would beep when I pressed the brake (not always the first time of the journey) but then a bit later on, if the connection is made again, the light will go out on the dash.
     
  9. s3_rob

    s3_rob New Member

    8
    0
    1
    no its not the brake light, according to manual, it states either dipped beam, rear lights or fuse.

    i think i will try replacing the rear bulbs first, as suggested.

    had the car over a year and never seen this before, all bulbs work and all fuses still in tact.
     
  10. jonS3

    jonS3 Member

    719
    0
    16
    I had this problem, ended up being a dodgy rear brake light bulb, replaced it and has been fine ever since
     

Share This Page