1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Brake Question

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by A3-ALF, Dec 29, 2010.

  1. A3-ALF

    A3-ALF Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    1
    I've noticed this week when starting the car up first thing that my brakes feel really dead the first time you use them. Putting a lot of effort into braking and not a lot happening. But after that initial OMG :ohmy: it's not going to stop moment everything is fine brakes back to normal. Was thinking it may be sticking calipers, car is an 07 1.9tdi with 39k on it I'm guessing it could still have the original pads and discs on it, any opinions?

    Alan
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. FranA3

    FranA3 events moderator
    Regional Rep Gold Supporter Audi A3 Team Brill Red

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    7,217
    Likes Received:
    302
    sounds like the brakes are sticking have someone look over them for you if you cant do it yourself
     
  4. Lewis583

    Lewis583 Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    956
    Likes Received:
    91
    Does it do it everytime you start the car? or just first thing in the morning?
     
  5. A3-ALF

    A3-ALF Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    1
    It's only first thing after the car has been sitting overnight. It's fine for the rest of the day.

    Alan
     
  6. heeman10

    heeman10 Audi driver since Dec 08

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    375
    Likes Received:
    0
    I had this just yesterday morning, felt like I had no servo assistance, but am waiting for repeat occurrences for more of an idea.
     

Share This Page