1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bose system crackling- Fine when warm though?!

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by marcuswomersley, Jan 4, 2012.

  1. marcuswomersley
    Offline

    marcuswomersley Member

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    [Jan 4, 2012]
    I have an audi a4 b6 with the bose system fitted. However first thing in the morning when it is cold, it crackles like crazy! however when the car and cabin have warmed up, its fine.. Ive read up and it looks like it could be lose solders in the bose amplifier, could someone clarify this? Has anyone had the same problems? Thanks
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 21, 2014]

  3. way318
    Offline

    way318 Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    164
    Likes Received:
    0
    [Jan 4, 2012]
    Is it just through the front speakers?

    If it is then it was the same problem I had on mine and found out it was the connection that goes in between the door and the body. I had to remove the connector and clean it all out.
    #2
  4. Avant4me
    Offline

    Avant4me The're Graphite not black!!

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    257
    Likes Received:
    4
    [Jan 5, 2012]
    Where exactly is that connector, its just the fronts on mine.
    #3
  5. way318
    Offline

    way318 Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    164
    Likes Received:
    0
    [Jan 5, 2012]
    If you open the door you will see the wires going from the door to the body in a black rubber umbilical cord type thing. If you follow it from the door to the body the connector is there. I think there is a tab you press which then lets you remove the connector.

    Mine was full of gunk, so cleaned it out and put the connector back which solved the problem. I think I've got a picture some were so will dig it out tonight when I get home from work.
    #4
  6. marcuswomersley
    Offline

    marcuswomersley Member

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    [Jan 5, 2012]
    its seems to be all speakers on mine... :/
    #5
  7. dunk
    Offline

    dunk Member

    Joined:
    Oct 22, 2003
    Messages:
    765
    Likes Received:
    1
    [Jan 5, 2012]
    It's often the Bose amp in the boot, it gets dry solder joints around some components - you need to run a soldering iron over the component solder points. It's quite a skill if you aren't familiar with electronics though
    #6
  8. dope
    Offline

    dope alcoholic pervert

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    195
    Likes Received:
    5
    [Jan 6, 2012]
    Not wanting to state the obvious, but is it just the radio that's crackly or CD's too? Just thinking of the dodgy rear demister element/antenna issue...
    #7
  9. marcuswomersley
    Offline

    marcuswomersley Member

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    [Jan 6, 2012]
    yeah it's cd's and my x-car link wire...
    #8

Share This Page