1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bose setup

Discussion in 'In-Car Entertainment' started by imported_alecblack, Jan 13, 2006.

  1. Can anyone tell me what i need to do to set up the Bose system on my car?

    Just now i have an old gamma radio but want to upgarde to a concert stereo but i keep hearing about a Bose setup. What do i need to set this up? do i need bose speakers, bose amp, bose head unit.

    Is the sound a good quality?

    cheers in advance
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. Buster

    Buster Member

    Joined:
    Dec 3, 2005
    Messages:
    172
    Likes Received:
    0
    IMO you would be better of with aftermarket audio equipment
     
  4. The911SC

    The911SC Active Member

    Joined:
    Sep 28, 2003
    Messages:
    1,035
    Likes Received:
    1
    Its not that good anyway...
     
  5. AndyMac

    AndyMac Moderator
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    39
    Yeah, Bose is pretty hopeless especially in the A3. And to retrofit one would be more complicated than installing an entire aftermarket system as all the wiring is different, it uses a 4ch amp, seperate sub & amp and all the speakers would have to be changed.
    Ideally go aftermarket, but if you stick to the Concert then just by adding a sub you can get pretty good results far better than the Bose setup. The sub is the key as even with the Bose setup the OEM sub is housed in a plastic box which gives you that signature woolly/muddy bass that we all aspire to.
    I do a custom stealth sub enclosure using a JL Audio sub which replaces the OEM unit and the transformation is pretty outstanding if I do say so myself.
     
  6. mwarrey

    mwarrey Member

    Joined:
    Dec 27, 2003
    Messages:
    280
    Likes Received:
    0
    How much is one of your custom subs etc to fit a b5 s4 with standard concert. How difficult is is to fit, I guess you need an amp ?. Got any pics of an install on a b5 ?
     
  7. AndyMac

    AndyMac Moderator
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    39
    A3/S3 only I'm afraid, you can get stealth sub enclosures for the B5 from Auto Acoustics. The only reason I did the A3 was that the exisiting sub was abysmal (Bose & non Bose) and no one did an off the shelf unit.
    B5 Sub
     
  8. mwarrey

    mwarrey Member

    Joined:
    Dec 27, 2003
    Messages:
    280
    Likes Received:
    0
    Thanks
     

Share This Page