1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Boot Sensor Problems...STILL

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by scammo, Jun 16, 2011.

  1. scammo
    Offline

    scammo New Member

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    [Jun 16, 2011]
    Hi all,

    Was experiencing problems with my boot as the driver's display said the boot lid was open when it was closed, and the boot light stayed on after I securely closed the the boot lid. Even worse, the indicators kept flashing as the alarm sensor thought the boot was open (luckily my alarm horn doesn't work!).

    I was told that this is a common fault and to change the book lock which also incorporates the sensor.
    Bought a new one from Audi and fitted it. I also checked that the rear washer jet hose was currently fastened, and that no water was getting into the lid and essing up the electrics. All was fine.

    However, the problem (which went away for a month or so) has returned!!

    Does anyone have any ideas what else could be causing this please??!!
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 19, 2014]

  3. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,571
    Likes Received:
    313
    [Jun 16, 2011]
    You can replace just the microswitch in the latch.
    #2
  4. scammo
    Offline

    scammo New Member

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    [Jun 20, 2011]
    I replaced the whole latch mechanism in the boot lid which included a sensor (not the lock).
    Is there any other sensors I could have missed?
    #3

Share This Page