1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Boot Release Question

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B8 Chassis)' started by ScottishS3, Jan 14, 2014.

  1. ScottishS3
    Offline

    ScottishS3 Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2011
    Messages:
    1,492
    Likes Received:
    166
    Hello All!

    I have found that no matter what, I cannot manually open the boot of my A4. Even when the car is unlocked and I'm pressing the boot release catch on the bootlid, it won't do anything. The only way I can release the boot is by pressing the boot release switch on the drivers door, or with the remote.

    I'm thinking the catch might be broken. Does anybody know how to check?

    Many Thanks
    #1
  2. DrSasso
    Offline

    DrSasso Member

    Joined:
    Jul 11, 2013
    Messages:
    191
    Likes Received:
    25
    stupid suggestion but are you double unlocking? think I remember seeing that one unlock press does the doors and then a second unlock press does the boot? #wildspeculation :p

    just remember always pressing the lock twice to fully lock things on other cars, so dunno...
    #2
  3. SI-W85
    Offline

    SI-W85 Active Member

    Joined:
    Sep 19, 2013
    Messages:
    958
    Likes Received:
    196
    Check in the mmi as there are options to change how all the locks work, not sure if there is one for the boot lid or not...
    #3
  4. turboblade
    Offline

    turboblade New Member

    Joined:
    Jan 10, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    You have to change the mmi central locking settings to "no" under boot/tailgate
    #4
    ScottishS3 likes this.
  5. SI-W85
    Offline

    SI-W85 Active Member

    Joined:
    Sep 19, 2013
    Messages:
    958
    Likes Received:
    196
    This is what how it should be in the mmi

    Attached Files:

    #5
    ScottishS3 likes this.
  6. ScottishS3
    Offline

    ScottishS3 Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2011
    Messages:
    1,492
    Likes Received:
    166
    FINALLY got it working after 2 years of ownership!!!!!! Thanks guys!:icon_thumright:
    #6
  7. Liquidfusion
    Online

    Liquidfusion Active Member

    Joined:
    Sep 5, 2011
    Messages:
    374
    Likes Received:
    55
    What was the problem in the end? MMI setting?
    #7
  8. ScottishS3
    Offline

    ScottishS3 Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2011
    Messages:
    1,492
    Likes Received:
    166
    Yup! lol
    #8
  9. Anthony566
    Offline

    Anthony566 Member

    Joined:
    Nov 24, 2013
    Messages:
    616
    Likes Received:
    74
    I don't think I have that in my menu ... it must be hidden on mine ??
    #9
  10. ScottishS3
    Offline

    ScottishS3 Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2011
    Messages:
    1,492
    Likes Received:
    166
    I just went into CAR then CENTRAL LOCKING and found it. That's on a car equipped with MMI that is.
    #10

Share This Page