1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

boot not locking

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by sahk, May 12, 2005.

  1. sahk

    sahk New Member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    I have a passat 1999 tidi.

    The car boot does not lock up at all. When you press the button on the key, all the doors lock but the boot remains open. I have tried locking the boot with the key, but still does not work.

    Any ideas what the problem can be.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. it could be a detatched operating rod or something similar. you should be able to see if any thing is loose or missing if you remove the liner on the boot lid / tailgate.
     
  4. [ QUOTE ]
    I have a passat 1999 tidi.

    The car boot does not lock up at all. When you press the button on the key, all the doors lock but the boot remains open. I have tried locking the boot with the key, but still does not work.

    Any ideas what the problem can be.

    [/ QUOTE ]


    sahk,

    I had exactly the same problem with my A4 a while back... although mine was intermittent.

    I realised after a while that when I locked the car I could hear a hissing sound coming from the passenger side of the car.

    The locks are operated via pneumatic actuators which are fed from airhose that runs around the car.

    The hissing I could hear was a loose hose connector (the one that feeds the boot funnily enough!) which is located in the rubber seal/hose that sits on the B-pillar behind the leading edge of the passenger side rear door.

    If you open the door and pull off the hose you will see the connector and airhose inside.

    Just a suggestion of course... it may be a leak elsewhere or something completely different but worth a look I think.

    Keep us informed.

    Best wishes

    Tim
     
  5. AUDIXXX

    AUDIXXX Member

    Joined:
    Jan 20, 2005
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Maybe the plastic cover is blocking the locking bit that clips to lock the boot. This is what happened to mine, when it doesnt lock, have a look to see if the lock is stuck. It might be the same problem as me as when i pressed the button, all doors locked except the boot yet the boot also made the 'locking' noise. I tried to lock it with the key, and it didnt work either. So i realised the lock was clipping on the inside of the black cover, i just prized it out and its worked ever since.
     
  6. AUDIXXX

    AUDIXXX Member

    Joined:
    Jan 20, 2005
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    This was just after i picked up my stereo and arrived at the uni carpark... Obviously i didnt want to leave it unlocked lol! But this is just what has happened to mine, and seems like a similar problem to yours, anyways, i would like to know what went wrong. Let us know how u get it sorted...
    Dom
     
  7. DAF

    DAF Member

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    i had the same problem with my A3 Two years old gotting sorted under warranty but you can get round it by locking it with just your key.
     
  8. CaTFiSH

    CaTFiSH Member

    Joined:
    Aug 30, 2003
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    hello,

    I'm having that problem, but my boot lock is electronic(restyling one). What's the solution for this?
     
  9. CaTFiSH

    CaTFiSH Member

    Joined:
    Aug 30, 2003
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    nobody knows? :(
     

Share This Page