1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Boot Light

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Brad., Jan 21, 2012.

  1. Brad.
    Offline

    Brad. Member

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    1
    [Jan 21, 2012]
    Just went to change the bulb in the boot light as it blew the other day.
    Putting the exact same bulb in, and it doesn't work?
    Checked the interior light fuse in the fuse box and its fine?

    There isn't one for the boot light so is it on a different fuse/circuit?I

    Thanks alot.
    Brad.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 23, 2014]

  3. mike foster
    Offline

    mike foster Fossie VCDS Map User

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    3,969
    Likes Received:
    79
    [Jan 21, 2012]
    Have you tried switching the ignition on and off to reset the fault ?
    #2
  4. L80EWY
    Offline

    L80EWY Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    321
    Likes Received:
    11
    [Jan 21, 2012]
    Think you've got to shut the boot and open it again as well to reset the boot light
    #3
  5. mike foster
    Offline

    mike foster Fossie VCDS Map User

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    3,969
    Likes Received:
    79
    [Jan 21, 2012]
    And possibly lock/unlock because the boot light can affect the alarm !
    #4
  6. Brad.
    Offline

    Brad. Member

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    1
    [Jan 21, 2012]
    Oh jesus ahha!
    I'll go and try all of these in a sec!
    #5
  7. Brad.
    Offline

    Brad. Member

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    1
    [Jan 21, 2012]
    Right, turned out to be the "shut the boot, lock the car, unlock the car, open the boot, light works"
    Stupid thing.

    Cheers guys.
    #6
  8. murran
    Offline

    murran Active Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    1,540
    Likes Received:
    34
    [Jan 21, 2012]
    but your forgetting its ecu controlled. the ecu will see its open circuit (due to the bulb being blown) and cut the power to it. doing what youve done insequence has reset it.
    but you'll also have an intermittent fault code in the central electrics ecu now.
    #7

Share This Page