1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

boost problems on 1.8t

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by harris91, Apr 12, 2013.

  1. harris91
    Offline

    harris91 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    [Apr 12, 2013]
    some times in 2nd gear on wards the car seem to loose boost for few seconds then come back again, ive just put brand new turbo on it and this also use to happen on the old turbo that was fitted before , any ideas?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 22, 2014]

  3. Vex182
    Offline

    Vex182 Guess what I drive...

    Joined:
    Apr 23, 2012
    Messages:
    974
    Likes Received:
    71
    [Apr 12, 2013]
    Boost leak? Bad map on the car?
    #2
  4. harris91
    Offline

    harris91 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    [Apr 12, 2013]
    already checked pipes couldn't find any leaks , would it be good chance of being bad map then?
    #3
  5. Vex182
    Offline

    Vex182 Guess what I drive...

    Joined:
    Apr 23, 2012
    Messages:
    974
    Likes Received:
    71
    [Apr 13, 2013]
    Could be, if everything mechanically is sound, then software could be a issue. Is the MAF all good?
    #4
  6. harris91
    Offline

    harris91 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    [Apr 13, 2013]
    Well I've code read the car an there's no fault codes , Il give the maf a clean tommorow and see if that helps then
    #5
  7. Paradox1
    Offline

    Paradox1 Active Member

    Joined:
    Aug 3, 2011
    Messages:
    1,833
    Likes Received:
    86
    [Apr 13, 2013]
    Boost leak mate.... I had this and was confident I didn't have one. Get a smoke these if you can't find it.

    Mine was after the intercooler
    #6
  8. JohnnyM100
    Offline

    JohnnyM100 Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2013
    Messages:
    543
    Likes Received:
    173
    [Apr 13, 2013]
    +1
    Though mine was a split breather hose and took me ages to find it....
    #7

Share This Page