1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

BOOST PROBLEM

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by s3stew76, Apr 16, 2011.

  1. s3stew76

    s3stew76 New Member

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    anyone help me please im new 2 this game, after boosting my car it stops working but pull over side of the road switch engine off back on and it works fine again till after boosting it for a bit and stops working again its doing my head in lol
     
    #1 s3stew76, Apr 16, 2011
    Last edited: Apr 16, 2011
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. talentwalsh

    talentwalsh Member

    Joined:
    May 7, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    0
    Sounds like your hitting limp mode probably due to overboosting. The ECU prevents engine damage by restricting the RPM. Possibly a DV fault. Can you get it scanned?
     
    #2 talentwalsh, Apr 16, 2011
    Last edited: Apr 16, 2011
  4. s3stew76

    s3stew76 New Member

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    could this be n75 valve ive heard alot of people talking about this? cheers
     
  5. s3stew76

    s3stew76 New Member

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    ive had it on the diagnosis and its a problem between accelerator and turbo
     
  6. laner

    laner A3 1.8T (AGU)

    Joined:
    Jan 27, 2011
    Messages:
    75
    Likes Received:
    1
    i had a same kind of thing happen to me and it was the turbo that was wound up to much i turned it down and it was ok try looking cus sometimes the to nuts go lose
     
  7. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow...
    Staff Member Moderator Audi S3

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    18,255
    Likes Received:
    2,416
    Thats a bit of a sweeping statement!!! has the car been checked for fault codes? if so do you know what they are?

    Sounds like limp mode but without checking the codes in the first instance then its gonna be difficult to start suggesting much more than checking all hoses and pipes for signs of leaks/splits etc.... the PCV pipes under the inlet manifold are classic areas for leaks and a big boost leak will throw a boost deviation code and go into limp mode... does the CEL (check engine light) come up on the dash when this happens?

    <tuftfy/>
     
  8. s3gazz

    s3gazz Well-Known Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    1,327
    Likes Received:
    85
    had the same problem mate i got my boost turned down and it went i have a **** map tho so wont help
     

Share This Page