1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Boost Problem I think. Help please?

dougy72 Nov 23, 2009

  1. dougy72

    dougy72 New Member

    18
    1
    3
    Hello,

    Not written on here for a while so here goes.

    I brought an A3 diesel with all the extra's on for a song because it had boiled it head, so i replaced the engine while it was apart put new clutch/flywheel, water pump, belt, tensioners and pullies. When i got it all back together i find that it struggles when it gets to 70mph and when i hill comes that goes down to 60. Now it seems as if the turbo is no boosting?

    As i have never had a diesel before and it was not running properly when i got it so cannot tell you the difference.

    Any help on this would be good as i am just about at the end of my savings sorting and rebuliding what i thought would be a good runner.

    Thanks
     
  2. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    29,300
    1,702
    113
    Welcome to the site.

    Ideally you need to do some boost logs & see if the car has thrown any errors to see where the fault may lie, of course you'd need vagcom for this tbh & to have prelnged use of the tool to test the problems only leaves the option to buy the kit mate.

    If interested give me a shout as I sell the genuine item for diagnostic testing.

    I'm leaning towards sticking vanes/wastegate issues, but without logs cant tell much atm
     

Share This Page