1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Boost/N75 issue??

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by audi_a3_turbo, Sep 29, 2011.

  1. audi_a3_turbo

    audi_a3_turbo Member

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    216
    Likes Received:
    0
    Having intermittant boost from my AGU A3, also the other problem is that it seems to be running out of steam at at 100mph (on private roads)
    Not sure if this is a boost leak issue or I'm in need of a new N75?? I havent got access to anyone with VAGCOM so havent scanned the car. I know that there is a service with Rtech for £65 that do a rolling road and a smoke test on your car etc. Do you think it may be worth doing that?

    Thanks guys
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. SiGainey

    SiGainey Member

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    488
    Likes Received:
    4
    I went to see r -tech today and had a smoke test and rolling road and was very very pleased with the quality of work and professionalism!
     
  4. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow...
    Staff Member Moderator Audi S3

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    18,220
    Likes Received:
    2,405
    Boost issues on AGU's can be due to poorly MAF senor...

    If you haven't got the tools or the knowledge to check this stuff yourself then its £65 well spent... Nick at R-Tech knows the AGU well so you will be in good hands..

    <tuffty/>
     
  5. audi_a3_turbo

    audi_a3_turbo Member

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    216
    Likes Received:
    0
    Okay then I'll get on to euro car parts for a price from them for a MAF. Thanks for the feedback guys
     
  6. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow...
    Staff Member Moderator Audi S3

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    18,220
    Likes Received:
    2,405
    I would still be looking at scanning/logging if you can tbh mate... while it could be the MAF as they fail all the time, you could have other issues or it could be something else casuing your probs... never the best idea to throw parts at an unknown source...

    IIRC the AGU MAF sensors aren't cheap, don't tempted to buy a copy sensor either... make sure its a genuine Bosch one... it doesn't have to come from AUdi, GSF or ECP supply Bosch parts too at a cheaper price but you will only end up with more probs using a cheap ass MAF

    <tuffty/>
     
  7. audi_a3_turbo

    audi_a3_turbo Member

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    216
    Likes Received:
    0
    Tuffty, where abouts can you get a MAF for £65 from?
    Thanks
    Rob
     
  8. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow...
    Staff Member Moderator Audi S3

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    18,220
    Likes Received:
    2,405
  9. audi_a3_turbo

    audi_a3_turbo Member

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    216
    Likes Received:
    0
    Oh okay then Tuffty, sorry it was me probably not being switched on lol. Thanks for the links though :thumbsup:
     

Share This Page