1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Boost & ME7 = :-)

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by S3 TAM, Jun 10, 2011.

  1. S3 TAM

    S3 TAM Pocket now empty

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    624
    Likes Received:
    10
    Hi Guys,

    as some of you know i had revo stage 2 software loaded on yesterday.
    on the way home my boost gauge was reading 27-28 PSI which i thought is abit much and also my clutch started slipping when at that amount of boost.

    I have downloaded ME7 and turned the boost down to 95% the boost gauge is now peaking 21 and holding 19 - 20, also my clutch has stopped slipping. yey.

    I might try 96 and 97% later on to see what the gauge reads.

    Do you guys think i need a new clutch or was it to much torque for the clutch to handle?

    Do i need to adjust the fueling with the revo sps box as the boost is down?

    What would the right amount of boost be for stage 2 map? i.e. peak and hold..
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. Westy

    Westy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    17,445
    Likes Received:
    1,086
    We might actually get some work done if we stop popping out to the car park to mess around with our car settings ;)
     
  4. Welly

    Welly VX220 SC Driver :)

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    10,696
    Likes Received:
    124
    My stock clutch has taken for the last 7 months 300+ ftlbs, and currently is 330. Might be time for a new one bud.
     
  5. s3dave

    s3dave TFSI Hybrid
    Supporter

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,114
    Likes Received:
    736
    I did a full rev launch a few month ago and my car stood still, and clutch smoke everywhere, months later it still pulls like a train...go figure ....
     
  6. Welly

    Welly VX220 SC Driver :)

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    10,696
    Likes Received:
    124
    Same, I did exactly that. Whoops. I told myself I would never do that again.
     
  7. s3dave

    s3dave TFSI Hybrid
    Supporter

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,114
    Likes Received:
    736
    westle did you have to put the vcds settings back after you finished messing with unisettings? or in other words have you tried your vcds since?
     
  8. Westy

    Westy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    17,445
    Likes Received:
    1,086
    See my progress thread Dave, just been out for a spin......

    I didn't need to put the setting back to use VCDS so i've left it unchecked. I think it's an ECU setting anyway.
     

Share This Page