1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bluetooth issue

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Matt, Feb 3, 2011.

  1. Matt
    Offline

    Matt Active Member

    Joined:
    Jul 4, 2006
    Messages:
    1,420
    Likes Received:
    2
    [Feb 3, 2011]
    My Dads recently got another A3 but Black Edition this time and it's got Bluetooth.

    Got his phone paired to it fine but every time you get back in the car it doesn't pick the phone up automatically. Have to turn the bluetooth on the phone off and on again before the recognises it. In my car it automatically connects every time I turn the ignition on, don't have to turn bluetooth off then on again to get it work!

    Is it faulty?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 27, 2014]

  3. Stratts
    Offline

    Stratts Member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    [Feb 3, 2011]
    Have you checked the phone settings? Most require you to select "connect automatically" when you set up the pairing. Alternatively try it with another phone.
    #2
  4. Staz
    Offline

    Staz is a retronaut Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Oct 26, 2006
    Messages:
    6,203
    Likes Received:
    51
    [Feb 3, 2011]
    Yep, it's more likely to be something on the phone as the Audi BT unit is pretty good. I had 2 SE phones before and never had any issues, I then got an Android phone and it could take anything up to 2 minutes to connect (unless I manually tried to connect). Since Froyo (new version of Android) I've had no problems though.
    #3
  5. Smoothie
    Offline

    Smoothie Active Member

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    1,431
    Likes Received:
    4
    [Feb 3, 2011]
    Try pairing another phone and see what happens, that should rule out a problem with the BT itself
    #4

Share This Page