1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bluetooth Delay

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Burt25, Jan 21, 2008.

  1. Burt25

    Burt25 Member

    Joined:
    Mar 22, 2006
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    I have a 06 Sportback with the factory fitted bluetooth kit installed. Problem is when I receive a call and I answer it, it takes about 3-4 seconds for the phone to connect with the car's bluetooth (meanwhile the caller is wondering what's going on) I have tried different phones, but same problem. Is there any way to fix this or is this delay normal?
     
  2. arthurfuxake

    arthurfuxake Controversial & Contradictive

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Messages:
    1,308
    Likes Received:
    0
    I also get it, I don't think there's any cure for it.
     
  3. Spin140

    Spin140 Active Member

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    2,014
    Likes Received:
    29
    Yes me too, I know many will disagree but I think the kit is pants especially for close to £400.

    I have a Parrott 3200 on the wifes car with no issues at all - cost £140 fitted.
     
  4. Amchlolor

    Amchlolor Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2005
    Messages:
    5,604
    Likes Received:
    3
    Do bluetooth equipped satnavs suffer from the same delay?
     
  5. JohnS3

    JohnS3 Active Member

    Joined:
    Oct 21, 2004
    Messages:
    3,028
    Likes Received:
    2
    Cant say I suffer from this. I'm using a Nokia 6021 if that helps.
     
  6. marms

    marms Member

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    833
    Likes Received:
    0
    I don't have this delay.

    Thats with RNS-e and an Apple iPhone (previously various Nokias which also did not show this delay)
     
  7. Dandle

    Dandle Member

    Joined:
    Aug 26, 2005
    Messages:
    852
    Likes Received:
    1
    I never had any problems like that with my Sony Ericsson phones and factory bluetooth kit. Have you set the bluetooth setting in the phone to always allow for the Audi kit?
     
  8. consilio

    consilio Up the owls!

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    666
    Likes Received:
    3
    I suspect this is probably as a result of the phone you are using, rather than anything wrong with the audi Bluetooth
     
  9. PetrolDave

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    83
    Second that. I've never had this delay and I've used the factory Bluetooth with a Nokia 6310i, a Nokia N70, an SonyEricsson K610i and an HTC TyTN II.
     
  10. JamS3

    JamS3 Active Member

    Joined:
    Jun 17, 2003
    Messages:
    2,257
    Likes Received:
    15
    Mine also does this with Sony Ericsson W810, K800 and K850.

    I press the RNS-E to answer the call and have to wait about 2 seconds before I say hello otherwise the caller would not hear me, plus my phone always seems to ring first then the RNS-E about a second later.
     
  11. Dandle

    Dandle Member

    Joined:
    Aug 26, 2005
    Messages:
    852
    Likes Received:
    1
    That is normal.
     

Share This Page