1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Blue smoke for 2 seconds on startup after 1 week of not running... Worried or Not??

kevin00 Mar 18, 2011

  1. kevin00

    kevin00 New Member

    19
    0
    1
    Hi All,

    Have just purchased a Used AUDI A4 cabriolet (2005 S-Line, 3.0L, Manual, 23,000 Miles) from fontain.co.uk.

    I have heard good AND bad things about them but thats cool. What I really need is a question answered.

    When I started it up today it blew blue smoke for about 1-2 seconds and then stopped.. (turned into a normal condensation spray). I am 99% sure it hasn't been started for about 1 week (when I was there last)..... My question IS "Is this something I should be worried about?? Is it normal? Slightly Normal, Slightly ABNORMAL?? It was rather cold today so not sure if that has anything to do with it or the fact it hasn't been driven.

    I mentioned it to the dealer and he said there wasn't any blue smoke... I am no mechanic so not really sure what to do.

    Any Ideas???
     
  2. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,050
    573
    113
    I wouldn't expect blue smoke from a car whether it had been stood or not. He's saying there wasn't blue smoke and you're saying there was! Who's right? If you're certain you are then I would get it investigated before any warranty etc runs out. Has it used any oil this week?
     
  3. swarcup

    swarcup Well-Known Member

    1,326
    40
    48
    AGREED blue smoke is burning oil. i would be dubious
     
  4. kevin00

    kevin00 New Member

    19
    0
    1
  5. kevin00

    kevin00 New Member

    19
    0
    1

Share This Page