1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Blooming remote locking

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by ajmackie, Feb 28, 2005.

  1. ajmackie
    Offline

    ajmackie Member

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    922
    Likes Received:
    0
    Ever get the feeling that you'll never have everything working on your car at any one time...

    Just sorted the brakes and now the bloomin remote locking won't work.
    I unlocked the car with the remote, drove somewhere, get out of car ... doesn't unlock or lock.
    Have changed the batteries, no avail.

    Anyone have any ideas? I only have 1 key, which is flip key, so don't know how to recode it.
    Where is the receiver located? is it in the boot or under the rear seat?
    #1
  2. ajmackie
    Offline

    ajmackie Member

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    922
    Likes Received:
    0
    it works by the key! just the remote part doesn't
    #2
  3. ajmackie
    Offline

    ajmackie Member

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    922
    Likes Received:
    0
    hmmm works now!!! think my boot might be a bit wet and causing probs with the unit
    #3
  4. macca666
    Offline

    macca666 Member

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    122
    Likes Received:
    0
    Aj,

    Its possibly your battery on the remote that went.

    Same thing happened to me last month. Bought new batteries and still didn't work and ended up setting the alarm off.

    Anyway I locked the car then unlocked it with the key. By the time I had driven home (about 5 minutes) everything was hunky dory and the remote is still working.

    I wondered at the time if there was some sort of reset when you changed the batteries and by locking and unlocking the car this had sorted it.

    Not really any the wiser but I have had no more problems with it since.
    #4
  5. marctwo
    Offline

    marctwo Member

    Joined:
    Apr 6, 2004
    Messages:
    410
    Likes Received:
    0
    How do you open the key to change the batteries? Mine seem to be very weak at the moment.
    #5
  6. ajmackie
    Offline

    ajmackie Member

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    922
    Likes Received:
    0
    That may be it then macca666, who knows how audis work!! They're certainly complex!!

    On the back of the fob there is an insert. Put a small flatbladed screwdriver in and lift up to open. the key seperates from the remote. simply pull the remote apart.
    #6
  7. deano16v
    Offline

    deano16v Member

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    The boot release on mine doesn't work-any ideas?! Dunno if anyone else has this as well but mine will unlock from a fair distance away, but i have to be fairly close to lock it! strange!
    #7
  8. waveform2
    Offline

    waveform2 * J e d i *

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    435
    Likes Received:
    0
    My last A4 did that too weird 1 cant explain it! /ubbthreads/images/graemlins/confused.gif
    #8
  9. ajmackie
    Offline

    ajmackie Member

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    922
    Likes Received:
    0
    deano16v - i think it's all vacuum hosed. remove the cover from the boot and see that the hoses are connected properly. Don't know why it would operate at different distances, no logical explanation other than your remote!


    Seems like everyone's Audi has got a common bug! It totally confused me as just couldn't work out why! If I had been messing with the electrics then it would make sense, but just driving somewhere... i don't know bloomn vor sprung deutsche teknic!
    #9
  10. ajmackie
    Offline

    ajmackie Member

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    922
    Likes Received:
    0
    Lol Derek!!!! Wonder how much audi would have charged for a furry dice as an option!!!
    I reckon about £15+vat or £15+vat and half an hours labour for fitting!

    I was at the parts desk getting some stuff and I overheard the service desk quoting £24+vat to change an indicator bulb! ECKING HELL!!!

    I wanted a rubber gaitor / cover for the front caliper guide pins ... £7+vat for a tiny amount of rubber! Why???!
    #10
  11. rasA4
    Offline

    rasA4 Four Rings Mafia Specialist

    Joined:
    Apr 16, 2003
    Messages:
    3,103
    Likes Received:
    1
    [ QUOTE ]
    The boot release on mine doesn't work-any ideas?! Dunno if anyone else has this as well but mine will unlock from a fair distance away, but i have to be fairly close to lock it! strange!

    [/ QUOTE ]

    has the boot release ever worked?, pardon me for stating the obvious you have to hold down the boot release remote for bout 2 sec then boot releases. /ubbthreads/images/graemlins/cool.gif
    #11
  12. deano16v
    Offline

    deano16v Member

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    lol, you're fine for stating the obvious mate. Bloke i bought it off said it had never worked. To be honest i doubt i'd ever use it anyway so not so fussed.
    #12
  13. ajmackie
    Offline

    ajmackie Member

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    922
    Likes Received:
    0
    depends whether you are stating the obvious. not sure about everyone elses, but my A4 only has a 2 button remote. Might be different elsehwere?
    #13
  14. deano16v
    Offline

    deano16v Member

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    sorry, yeah. mine is the 3 button jobbie.
    #14
  15. ajmackie
    Offline

    ajmackie Member

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    922
    Likes Received:
    0
    3 buttons!! what year is yours? must be the '99.5 facelift model got the 3 button job. anyone care to confirm?
    #15
  16. deano16v
    Offline

    deano16v Member

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    yeah, mine was registered in december 99 but is a facelift (one piece lights) model.
    #16
  17. ajmackie
    Offline

    ajmackie Member

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    922
    Likes Received:
    0
    that must be it then. oh well. not sure now whether it's even vacuum operated!
    #17
  18. rafA4
    Offline

    rafA4 Member

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Do you know How to program your remotes again if you dont i do. I had a similar problem too. and crazy as this might sound remotes for keyless entry the farther you are the more damage you are doing to the remotes.
    #18
  19. ajmackie
    Offline

    ajmackie Member

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    922
    Likes Received:
    0
    i don't know how to program them sorry.
    can't see how it is doing damage to a remote being further away, other than pressing the button harder!! I'm pretty sure it transmits a fixed amount of power and the aerial / coil will be tuned to the frequency it is transmitting on.
    #19

Share This Page