1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bi-Xenon light problem b7

tak1986 Dec 5, 2011

  1. tak1986

    tak1986 New Member

    21
    0
    1
    Hi guys,

    I have been experiencing the xenon flickering issues with my b7 a4, both side, got checked by audi during servicing and they said no error comes up, and they said the battery was having low voltage. The problem still exist now, and thinking to change a set of bulb and see if its cure the problem, is anyone of you know which xenon bulb it use on b7 ?

    Cheers
    Sam
     
  2. Richardesty

    Richardesty loves quattro

    742
    20
    18
  3. rizzini7

    rizzini7 Active Member VCDS Map User

    983
    156
    43
    Had a drivers bulb flickering and going out on me every now and then. Have since changed both bulbs and theyve been fine since. However it does look like they flicker around here with all the bumps/pot holes and auto level. Got brand new Genuine bulbs off Ebay for £35 each
     
  4. PhilMill63

    PhilMill63 Member

    111
    0
    16
    Sorry to bump this up! So I too have the flickering Xenon and i'm just coming up on the MOT. My problem is its always worse when the light is first turned on, for the first 5 mins its can be really bad, but not always... I have read so many posts on this problem I have lost any idea what the actual problem is, is it bulbs? if it's that simple I will stick two new ones in.

    All sensible comments welcome.

    Phil
     
  5. hades-

    hades- Well-Known Member VCDS Map User

    9,482
    646
    113
    try bulbs 1st
    they if not sorted ballasts
     
  6. tak1986

    tak1986 New Member

    21
    0
    1
    Got it checked by Audi, they said bulb and control unit (ballast) both faulty.
    The flickering was bad when the car first start, and seems alright after a while. Probably will change e control unit and bulbs
     
  7. carlsarrou

    carlsarrou UnderwaterPilot

    9
    0
    1
    my a3 xenon drivers side flickers for first 5 minutes also, have looked at history the control unit was changed previously on my car!!! did the change of bulbs/control unit work??
     
  8. chrisa4quat

    chrisa4quat Active Member

    970
    29
    28
    My passenger bulb goes off within first few seconds of starting car on auto lights. Turn it off and on again seems ok. Don't know where I go myself
     
  9. wyliss

    wyliss Member

    286
    3
    18
    I have had this issue before. The dealer ended up changing both control units that are positioned below each lamp.
     

Share This Page