1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beep on Startup

XPOWER Dec 20, 2010

  1. XPOWER

    XPOWER Active Member Audi RS3 Team Catalunya

    203
    76
    28
    When I start my car ever 10 times or so there is a single beep sound and a message appears for a fraction of a second on the DIS screen.

    The beep sounds the same as if the fuel is running low.

    The message ends with a “!”. I don't think its the depress the clutch message.

    The dealer says there is no error being reported.

    Any ideas what it could be?

    Thanks
     
  2. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    29,272
    1,685
    113
    Care to give us more of idea of the image, check your manual as will show them in there
     
  3. XPOWER

    XPOWER Active Member Audi RS3 Team Catalunya

    203
    76
    28
    There is no image just a quick flash of a message on the upper part of the DIS screen and a beep sound.
    I can't think what it could be as there doesn't seem to be a pattern to when it happens on starting.
     
  4. dantdi

    dantdi ...

    516
    5
    18
    Mine also dose this! Audi told me it because the temperature +5 or lower. But mine dose it above +5

    Have you got bluefin remap on your car by any chance?
     
    Last edited: Dec 20, 2010
  5. XPOWER

    XPOWER Active Member Audi RS3 Team Catalunya

    203
    76
    28
    My car hasn’t had any remap.

    I originally thought it was low battery level because my GPS logging system drains the battery after a while. By I've made sure that the battery is charged up every couple of days.

    The last time it happened I thought it said “Check User Manual!” but I really can’t be sure.
     
  6. XPOWER

    XPOWER Active Member Audi RS3 Team Catalunya

    203
    76
    28
    Finally saw the error message on the DIS. It says “ESP Fault!” but there is no ESP warning light displayed when the car is running.
     
  7. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    29,272
    1,685
    113
    Get it scanned to see if its thrown a code mate.
     
  8. XPOWER

    XPOWER Active Member Audi RS3 Team Catalunya

    203
    76
    28
    I did mention it to the dealers when it went in for a service last September when it was still under warranty. They said no errors being reported.
     
  9. AdamBell

    AdamBell New Member

    21
    0
    1
    Mine does this from time to time, I just put it down to not waiting for the heating element to time out before starting the car
     
  10. mike foster

    mike foster Fossie VCDS Map User

    3,967
    83
    48
    Obviously no problem then !!??
     

Share This Page