1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bearing for OEM clutch kit S3 2001/2002

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Rosscv, Jun 19, 2011.

  1. Rosscv
    Offline

    Rosscv New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    [Jun 19, 2011]
    Does anyone knows if there is a bearing on the oem clutch kit for Audi S3 8L ?
    I´ve just took off the spec stage 3 and the mechanic asked me for the original bearing...
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Jan 29, 2015]

  3. <tuffty/>
    Offline

    <tuffty/> Badger 5 Edition Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    16,707
    Likes Received:
    1,662
    [Jun 19, 2011]
    Doesn't have a bearing as such, its a concentric slave cylinder that has the bearing built in... mine cost around 25+vat from GSF for a LuK item...

    <tuffty/>
    #2
  4. Rosscv
    Offline

    Rosscv New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    [Jun 19, 2011]
    Tks GT30, do you have a picture of this ( from internet ) or at least the OEM code for this part ? Tks
    #3
  5. <tuffty/>
    Offline

    <tuffty/> Badger 5 Edition Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    16,707
    Likes Received:
    1,662
    [Jun 19, 2011]
    #4
  6. Rosscv
    Offline

    Rosscv New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    [Jun 20, 2011]
    Tks again dude, and congrats for the S3 !! nice

    My S3 has only 250hp, then installed a SPEC Stage 3 but was very bad, vibrating excessively at low speed (moves in a garage for example) and made a lot of noise when stopped ( stoplight for ex. ). According to the spec itself is this normal?!?! Took the Spec off and put back the original, was when the mechanic asked me where was the original wheel bearing...since only rest clutch disc + plate + flywheel, nothing else. Someone else here had this 'problem' with the SPEC ? or tryed to run with the oem kit without the slave cilinder as i´m running now ?

    Some friends are telling that can be the 'trizeta' ( i don´t know the name in english )
    could ?

    [​IMG]
    Last edited: Jun 20, 2011
    #5

Share This Page