1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bass problem

Nitro Feb 3, 2012

  1. Nitro

    Nitro Member

    183
    2
    18
    This might sound strange, but true. I have the standard Concert Radio, Bose system in my w reg 2,8Q saloon. The volume switch was knackered so sent it to Maple Audio to be fixed, got it back and it works fine, but it now has much more Bass than before. I checked all the levels and Bass, Treb, are set to zero. Does anyone know why there is now much more bass to the sound?
     
  2. Oranoco

    Oranoco Well-Known Member

    3,998
    408
    83
    Loudness switched on?
     
  3. Nitro

    Nitro Member

    183
    2
    18
    Ok, thanks Oranoco but how do you turn the loudness switch on and off, I did not know there was even one ?
     
  4. aragorn

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    18,612
    872
    113
    Theres a hidden EQ, so it could be in there.

    Alternatively it might be set to non-Bose mode, does it say BOSE when it powers up?
     
  5. Foxmeister

    Foxmeister Fired Up!

    1,785
    8
    38
    Your younger???????????...................
     
  6. Nitro

    Nitro Member

    183
    2
    18
    Thanks Aragorn, you are right I have just noticed it does not say Bose when it powers up any more, Please tell me how to switch back to BOSE Mode. Why would Maple Audio switch it to non Bose Mode I told them in the attached note it was a Bose system.
     
  7. Oranoco

    Oranoco Well-Known Member

    3,998
    408
    83
    Thought it was a different deck for BOSE? Is it just a setting on the deck to work with it?
     

Share This Page