1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Banging noise when i stalled!!!

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by BGB, Mar 31, 2013.

  1. BGB
    Offline

    BGB New Member

    Joined:
    Jan 14, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    [Mar 31, 2013]
    Hi,

    Been a member in the wings for a while reading the how to's etc. Thanks for all the info, ive fixed alot of little issues with guides from here.

    Alas now im in need of more advice. :(

    Ive had my avant for about 2 months and yesterday was the first time i stalled it. There was an almighty bang when i lifted the clutch up and i actually thought id dropped the front wheel into a massive pot hole! It turns out i hadnt and the noise had come from the stall. My first thoughts were it was a gearbox issue, but the gear change etc is all as smooth as a 10 year old car on 108K would be expected to be.

    So i think its my engine mounts now as i got the wife to stall it while i watched from the side. When she did the engine moved backwards and the noise was horrendus!!! :(

    Ive read about the electric engine mounts and how they can fail. Is there anyway to replace these my self?

    Can anyone offer anymore advice?

    Thank you in advance.

    Matt
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 21, 2014]

  3. stu_m
    Offline

    stu_m Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    1,442
    Likes Received:
    36
    [Mar 31, 2013]
    yup its the mounts

    not got any tips on replacement though
    #2
  4. Dan TheMan Welburn
    Offline

    Dan TheMan Welburn Member

    Joined:
    Jun 3, 2012
    Messages:
    459
    Likes Received:
    23
    [Mar 31, 2013]
    Most likely culprit will be the rear engine/gearbox mount, mine was knackered when I bought my a4 cost roughly £65 for a replacement from TPS and I paid a mechanic friend of mine £30 to fit it
    #3
  5. stu_m
    Offline

    stu_m Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    1,442
    Likes Received:
    36
    [Mar 31, 2013]
    theres s few of us who have had the problem including me and its always been the engine mounts
    #4
  6. BGB
    Offline

    BGB New Member

    Joined:
    Jan 14, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    [Apr 1, 2013]
    Than you gents,

    Something for me to try and sort this week then. :)
    #5
  7. BGB
    Offline

    BGB New Member

    Joined:
    Jan 14, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    [Apr 3, 2013]
    Ok, one more question.

    Anyone recommend a specific brand? OEM? Ebay used items?

    Sorry, i know its an annoying question but im used to dealing with land rovers, and i know what manufacturers to avoid.

    Thanks again
    #6

Share This Page