1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

B5 RS4 Engine Problems

Discussion in 'RS4 Forum (B5, B7 & B8 Chassis)' started by Danny Cawsey, Mar 11, 2014.

  1. Danny Cawsey

    Danny Cawsey Cawsey

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    515
    Likes Received:
    16
    Hi, I'm an 8l S3 owner so not normally over this side but my boss has a 2000 b5 rs4 with a few problems and need some help diagnosing whats wrong with it.

    I took it for a drive today and its got a bit of a lumpy idle doesn't really settle. when on boost its got a very slight stutter and doesn't pull so smooth.

    He recently blew the turbos and has just had two brand new one's fitted a couple weeks ago not sure if this could be anything to do with it?.

    Anyway i checked for fault codes and here is what i got:

    16730 Camshaft position sensor
    16730 Engine speed sensor
    17930 Camshaft adjustment bank 2
    18010 Power supply b+ terminal 30, voltage too low

    Any Help would be much appreciated.

    Thanks, Danny
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. PetrolDave

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    83
    Try clearing the fault codes and see which ones come back - some of those may be historical from before the recent work.
     
  4. Jedgar

    Jedgar New Member

    Joined:
    Sep 1, 2013
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Try Audi SRS forum they will point you in the right direction
     
  5. MartayMcFly

    MartayMcFly Booooooost
    Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Feb 17, 2009
    Messages:
    2,742
    Likes Received:
    324
    Yup, audisrs is the 'go-to' for B5s
     
  6. Aeron

    Aeron New Member

    Joined:
    Jul 25, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi, I'm new to this but I have had three B5's and I'm not planning on getting rid of my present one which has been in my possession
    for the last seven years. I can tell you I had the same problem with the stutter it too run lumpy, I took it to Doug at MRC, and it turned out to be a Cam sensor.
     

Share This Page