1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

B5 DIS disply fault?

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by norad97, May 6, 2014.

  1. norad97

    norad97 Member

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Hi, my 1997 B5 1.8T sport has a problem with the DIS display, it just shows 3 lines only.

    Up to now the display has worked perfectly, but I parked the car for two weeks over Easter, came back and started
    car, now only shows 3 lines but no information.
    I know these can cause problems but its worked perfect for 169,000 miles.
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. Oranoco

    Oranoco Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    3,695
    Likes Received:
    331
    Time for a new display mate. Mine's been fun for 170k. Half expecting it to screw up now. LoL
     
  4. crazy88

    crazy88 Loving the anonymity

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    4,911
    Likes Received:
    422
    Mine is dead, has been since I bought the car. I suppose at 15yr old it's not done too bad! I need to replace mine, but it's a Oaks out job and you can't drive it with no clocks, so I need to do it sometime when I don't need the car for a while in case it all goes wrong. :)
     
  5. aragorn

    aragorn "Stick a V8 in it!"
    Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    17,577
    Likes Received:
    641
    You've not just turned it off have you?

    Press the button under the stalk and see if it comes back on?
     
  6. norad97

    norad97 Member

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Hi, thanks but I did turn it off and on, but still only shows 3 lines, but I was just wondering if the back light bulb has failed?
    when I do the system test (push in the button on the clock) the display changes and the middle line disapears as if its testing.
    then goes back.
     
  7. norad97

    norad97 Member

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Hi,
    Took the dash out today and found a ribbon cable has come off, its at the bottom of the dash and is its must be a part of the DIS
    system, it fits on the main board,there is connecting strip that mates to the ribbon, but I have no idea how its fixed on as its not soldered
    or has no connector, it might be glued, but what with???
     

Share This Page