1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Auto lock disable

Discussion in 'VCDS (formerly VAG-COM) forum' started by Aidy06, Sep 15, 2013.

  1. Aidy06
    Offline

    Aidy06 Member

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Messages:
    405
    Likes Received:
    19
    Can I disable the auto lock feature on my A3 using VCDS? The one where after a certain while the car locks automatically if you don't lock it manually? Thanks
    #1
  2. NHN
    Online

    NHN Modmetractor

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,226
    Likes Received:
    1,219
    Yes.
    #2
  3. Aidy06
    Offline

    Aidy06 Member

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Messages:
    405
    Likes Received:
    19
    What do I need to change Nigel? It's not for me but my partners sister who managed to some how lock her baby and key in the car last week :think:
    #3
  4. NHN
    Online

    NHN Modmetractor

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,226
    Likes Received:
    1,219
    Check in 09 or 46 for auto lock 15kmh.
    #4
  5. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep.

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,718
    Likes Received:
    491
    was the baby driving ?
    as it dont lock till your doing above 1o mph
    #5
  6. Aidy06
    Offline

    Aidy06 Member

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Messages:
    405
    Likes Received:
    19
    I think we are talking about different auto locks, when she parked up and got out of the car her phone rang so she answered it and left the keys on the seat and closed the door as it was raining. The car locked itself after around 30 seconds she said, I've tried it with my car - got out car and didn't lock the doors, stood there for a while and the car locked itself. This is the auto lock I'm talking about
    #6
  7. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep.

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,718
    Likes Received:
    491
    only auto lock i know of is

    if you unlock the car and dont open a door then it locks itself after so long

    then the one where you drive away and it locks above 10mph
    #7
  8. Aidy06
    Offline

    Aidy06 Member

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Messages:
    405
    Likes Received:
    19
    Well there's another one where the car locks itself if you don't lock it manually after a certain amount of time, just can't see an option in VCDS. May not even be changeable
    #8
  9. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep.

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,718
    Likes Received:
    491
    out of all the audis iv owned and used and thats 30+ new to old

    not one has ever locked in this way
    iv got a 2010 black edition on the drive i put my work bag in it 45 mins ago and didnt lock the car just been back out and its still unlocked

    so only settings in vcds to stop auto locking is the one for locking above 15kph
    #9
  10. NHN
    Online

    NHN Modmetractor

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,226
    Likes Received:
    1,219
    It does auto lock tbh bez, mine does it :)
    #10
  11. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep.

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,718
    Likes Received:
    491
    i just thought id try it on the 10 plate it didnt lock and looked through vcds

    couldnt find a thing only the 15 kph

    iv got all 3 open now to see thats a 55 plate the 10 plate and the b8
    gona check them when i go to work at 1030

    only locked if i didnt open a door
    #11
  12. gen.heinz guderian
    Offline

    gen.heinz guderian Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    1,359
    Likes Received:
    125
    My Wifes mk4 Golf auto locks again if you open door and close it without turning ignition on.
    #12
  13. NHN
    Online

    NHN Modmetractor

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,226
    Likes Received:
    1,219
    The label files for 8P's may not be correct or complete as I've asked RT to check this, when I had issues with a module.
    #13

Share This Page