1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Auto-dimming rear view mirror not working

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by solaris, Mar 21, 2011.

  1. solaris
    Offline

    solaris Member

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    408
    Likes Received:
    12
    [FONT=&quot]Hi,
    My rear view mirror no longer works the green or red light at the bottom of the mirror is not lit, pressing the standby/power button down for 5-10 secs also has no effect and I've checked Fuse No 31. Has anybody experienced this issue before? Any advice/help much appreciated.[/FONT]

    I have done a search but it seems the link is broken to the correct thread
    http://www.audi-sport.net/vb/a4-a4-...iew-mirror-auto-dimmer-no-longer-working.html

    Also posted this in the B7 section
    Last edited: Mar 21, 2011
    #1
  2. Woorlord
    Offline

    Woorlord shifting to Hyperspace... .

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    948
    Likes Received:
    12
    Can be a duff light switch and occasionally the Power Control Module loses coding information - Ensure the light sensor is enabled - check on Rosstech site.
    What does VCDS say - I see you have it in your profile?

    Oh one of my previous links! - try this Link.
    #2
  3. solaris
    Offline

    solaris Member

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    408
    Likes Received:
    12
    Thanks for the reply,
    VCDS shows no errors, how do I go about checking the Power Control Module and enabling the light sensor?
    #3
  4. Woorlord
    Offline

    Woorlord shifting to Hyperspace... .

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    948
    Likes Received:
    12
    All the info was in the previously linked thread if you read all the submitted info.
    Quick link to Ross-tech for Adaption/Coding Here
    Assume you know how to use your VCDS software and cable?
    #4
  5. solaris
    Offline

    solaris Member

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    408
    Likes Received:
    12
    Sweet...yes i'm quite proficient with the cable, cheers Woorlord.. i'll have a butchers this eve.
    #5
  6. solaris
    Offline

    solaris Member

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    408
    Likes Received:
    12
    Update:-
    I've checked out the coding in the "Central Electric" module and its coded correctly, I dont have any isses with the light switch i.e "Light Switch (E1)" or the rain sensor. The auto wipers and lights switch on/off when they should. all positions on switch E1 work correctly.
    I'm inclined to believe but hesitant to say the mirror is faulty would you agree?

    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 09: Cent. Elect. Labels: 8E0-907-279-8EC.lbl
    Part No: 8E0 907 279 N
    Component: int. Lastmodul ECE 0605
    Coding: 01021
    Shop #: WSC 65536
    VCID: 3D7546A11DF7

    No fault code found.

    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 55: Xenon Range Labels: 8P0-907-357.lbl
    Part No: 8P0 907 357 D
    Component: Dynamische LWR H01 0010
    Revision: 00000001 Serial number:
    Coding: 0000005
    Shop #: WSC 06335 000 00000
    VCID: 3B7148B903E3

    No fault code found.
    Last edited: Mar 23, 2011
    #6
  7. Woorlord
    Offline

    Woorlord shifting to Hyperspace... .

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    948
    Likes Received:
    12
    Rain Sensor and Bi-Xenons were not available on B6 model so you have a B7 which your signature model suggests.
    Perhaps this thread should be answered in the B7 section??

    B6 coding is totally different in this instance.
    #7
  8. solaris
    Offline

    solaris Member

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    408
    Likes Received:
    12
    Sorry this issue was also posted in the B7 section as stated in the start of this thread. I assumed the auto dim mirror was also a feature on the b6 and hence maybe people have seen this issue before.
    #8
  9. mrmchammer
    Offline

    mrmchammer Member

    Joined:
    Dec 18, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Did you ever fix this?
    #9
  10. solaris
    Offline

    solaris Member

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    408
    Likes Received:
    12
    Yes I did. The mirror had stopped working due to the fuse. You may recall me saying I had checked the fuse and indeed i did, let me explain. Recently I had fitted a boost valve and the kit incorporated a piggy back fuse holder that goes inplace of fuse in location No31 however I did not realise you needed to insert two fuses in the piggback fuse holder I thought the one fuse supplied covered all. So both fuses now inserted all back up and working :happy: (i'll post up some pics of the fuse holder). I'm so glad i didn't buy another mirror.
    #10
  11. mrmchammer
    Offline

    mrmchammer Member

    Joined:
    Dec 18, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    good work! im having a similar issue with my 8P so wondered about the fuse, ill have a look tonight i think!
    #11
  12. ANNATRK
    Offline

    ANNATRK New Member

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have a new A5 convertible and put my IPASS transponder and work parking lot transponder behind the rear view mirror. Will this interfere with the auto dim / compass feature? Where do you recommend putting these devices? I always kept them up on the windshield behind the mirror. thanks
    #12
  13. Wrath
    Offline

    Wrath Well-Known Member

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    1,186
    Likes Received:
    39
    Better of posting in the A5 forum.
    #13
  14. semoG
    Offline

    semoG New Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I there, I have a similar problem, but my mirror has a green light lit.

    I have an MY 2004 A3 8P.

    The auto-dimming function is not working, but the light sensor is.
    Can someone tell me , what can I do to solve this ?

    thanks in advance
    #14
  15. Tendaimwari
    Offline

    Tendaimwari Member

    Joined:
    Oct 17, 2004
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Did you ever resolve this? The green light on mine is also lit, coding is correct and now faults logged on VCDS
    #15

Share This Page