1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

aum a3. 3 inch dp and decat fitted with cat back system. now more probs :(

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by 4rings, Oct 23, 2011.

  1. 4rings
    Offline

    4rings Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    [Oct 23, 2011]
    since i ahd the above mentioned fitted yesterday. the eml light has come on with faultcode 16804 bank 1 oxygen sensor e.t.c and im experiencing jerkyness at partial throttle on low revs. im pressuming this is to do with the decat?? how is it possible to overcome this problem??



    thanks rob.b
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 21, 2014]

  3. Paradox1
    Offline

    Paradox1 Active Member

    Joined:
    Aug 3, 2011
    Messages:
    1,833
    Likes Received:
    86
    [Oct 23, 2011]
    that's normal,you can get it mapped out
    #2
  4. 4rings
    Offline

    4rings Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    [Oct 23, 2011]
    ahh ok thanks just checking. i will be on the phone to amd soon to get it sorted out :) thanks for confirming
    #3
  5. Paradox1
    Offline

    Paradox1 Active Member

    Joined:
    Aug 3, 2011
    Messages:
    1,833
    Likes Received:
    86
    [Oct 23, 2011]
    No problem mate,they map it out with a remap.the light comes on due to the cat not being there and the lambda sensor is seeing more airflow than normal
    #4

Share This Page