1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

AudiS3 225 BAM Knock Sensor Fault - HELP!

audis3 Jun 23, 2010

  1. audis3

    audis3 New Member

    5
    0
    1
    car has been running really sluggish lately - (loss of power, bumpy idle) some days it runs fine but getting worse now, so decided to diagnose via VAGCOM.

    Found the below fault:

    1 Fault Found:
    16712 - Knock Sensor 1 (G61): Signal too High
    P0328 - 35-10 - - - Intermittent

    Im thinking it might be a coil pack on its way out or dodgy spark plugs ( but had sparks changed from Audi 2000miles ago) so not sure.......:crying:

    Anyone seen this before or any details on what i could check?

    Many Thanks
     
  2. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow... Staff Member Moderator Audi S3

    20,323
    3,489
    113
    Same as I had on mine... I rewired the sensor in the end as I had changed just about everything else.... not been back since...

    <tuffty/>
     
  3. Matt82

    Matt82 Active Member

    2,365
    2
    36
    id reset the code and start again. the KS could have been unplugged at some point.
     
  4. Essflee

    Essflee Well-Known Member

    2,131
    65
    48

    Tuffty,

    How did you go about rewiring as I'm at a loss when it comes to that, I've had both knock sensors replaced but I'm still getting the same fault, I suspect my local garage wouldn't want to get involved with wiring faults...
     
  5. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow... Staff Member Moderator Audi S3

    20,323
    3,489
    113
    Basically got some shielded cable from Maplin and running it from knock sensor plug into the ECU plug...

    The original cable is a 3 core (only 2 used) overall shield type but Maplin only had 4-core in a similar configuration.... shielded mic cable may be suitable too but it needs to be pretty well shielded and mic cable is quite thick....

    Here is the wiring diagram for the ECU pin outs..
    [​IMG]

    <tuffty/>
     
  6. mikes3

    mikes3 Member

    111
    0
    16
    Had a similar fault with my BAM225. Turned out that the knock sensor and intake air temp sensor were plugged in arse about face. Has it been in for repairs ? Its possible they could be the wrong way around, as the plugs/connectors are the same size for these two sensors, and the cables will reach both too. A long shot I know, but it drove me crazy for a few days.
     
  7. Welly

    Welly VX220 SC Driver :)

    10,696
    126
    38
    I've got a spare knock sensor floating about, known to be working. PM if interested.
     

Share This Page