1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Audi Navigation System - AUX does not work! Help!!

Discussion in 'Satellite Navigation' started by Becksbar7, Feb 7, 2014.

  1. Becksbar7
    Offline

    Becksbar7 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Feb 7, 2014]
    Hello,

    I purchased an Audi navigation system which my other half installed the other day. All seems to work, but the original AUX port which is near the handbrake.... Does anyone know why and how I could get around this?

    Your help would be much appreciated,

    Becks

    View attachment 27118 ImageUploadedByTapatalk1391811593.970146.jpg
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 20, 2014]

  3. GazJSmithy
    Offline

    GazJSmithy Member

    Joined:
    May 17, 2013
    Messages:
    52
    Likes Received:
    9
    [Feb 15, 2014]
    If you get an answer to this i would be very interested as I've Also got the same problem
    #2
  4. Becksbar7
    Offline

    Becksbar7 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Feb 15, 2014]
    Yeap, got it sorted today!! 😁 You need to purchase a £5 32 pin connector from Audi. Becks
    #3
  5. GazJSmithy
    Offline

    GazJSmithy Member

    Joined:
    May 17, 2013
    Messages:
    52
    Likes Received:
    9
    [Feb 15, 2014]
    I'm useless with this type of stuff, once I have the adaptor what do I do with it? Haha
    #4
  6. Becksbar7
    Offline

    Becksbar7 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Feb 15, 2014]
    Haha!! Same!! I'm a female and I managed to sort it 😁!! Lol. Purchase this part: 1J0 972 977 G - Part Number

    What system do you have? Do you have a picture? Or is it same as mine?
    #5
  7. GazJSmithy
    Offline

    GazJSmithy Member

    Joined:
    May 17, 2013
    Messages:
    52
    Likes Received:
    9
    [Feb 15, 2014]
    I have an RNSE
    My car originally had aux near the handbrake but it doesn't work now I've had my rnse installed lol

    ImageUploadedByTapatalk1392494280.055088.jpg
    #6
  8. Becksbar7
    Offline

    Becksbar7 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Feb 15, 2014]
    Same as mine! Mine is under the hand break. I installed my RNSE and then the Aux did not work.
    #7
  9. GazJSmithy
    Offline

    GazJSmithy Member

    Joined:
    May 17, 2013
    Messages:
    52
    Likes Received:
    9
    [Feb 15, 2014]
    So what do I do with the adaptor, sounds a silly question but I really don't have a clue ahah!
    #8
  10. Becksbar7
    Offline

    Becksbar7 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Feb 15, 2014]
    Purchase this part : 1J0 972 977G and then take the system out and move a couple of pins & it will work. Done mine today and all now works!
    #9
  11. Becksbar7
    Offline

    Becksbar7 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Feb 15, 2014]
    Purchase this part : 1J0 972 977G and then take the system out and move a couple of pins & it will work. Done mine today!
    #10
  12. Becksbar7
    Offline

    Becksbar7 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Feb 15, 2014]
    This is where you move the pins to... From the blue quadlock in the back of the RNSE to the new connector. ImageUploadedByTapatalk1392494620.607631.jpg
    #11
  13. Becksbar7
    Offline

    Becksbar7 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Feb 15, 2014]
    Does your telephone work on yours?
    #12
  14. GazJSmithy
    Offline

    GazJSmithy Member

    Joined:
    May 17, 2013
    Messages:
    52
    Likes Received:
    9
    [Feb 15, 2014]
    Thank you!! I'll phone my dealership Monday and get one then hopefully I'll have my AUX back I've missed it haha
    #13
  15. Becksbar7
    Offline

    Becksbar7 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Feb 15, 2014]
    Same!! Lots of people say they done like aux because of the leads, but I use mine all the time!!
    #14
  16. Becksbar7
    Offline

    Becksbar7 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Feb 15, 2014]
    Does your telephone work?!
    #15
  17. GazJSmithy
    Offline

    GazJSmithy Member

    Joined:
    May 17, 2013
    Messages:
    52
    Likes Received:
    9
    [Feb 15, 2014]
    My telephone doesn't work, apparently I need some type of adaptor to get it to work, but My car had a parrot kit fitted so I wasn't really fussed about it
    #16
  18. Becksbar7
    Offline

    Becksbar7 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Feb 15, 2014]
    Ohhh.... I had bluetooth retrofitted and don't know how to get it to work!!!
    #17
  19. Phil-1
    Online

    Phil-1 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 15, 2013
    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    308
    [Feb 15, 2014]
    Have you paired your phone to it correctly? Switch the ignition on and then search for Bluetooth devices with your phone (Audi ***)
    #18
  20. Becksbar7
    Offline

    Becksbar7 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Feb 15, 2014]
    Hello - I can find my Bluetooth (KUFATEC) I think it's called. Audi installed it when I purchased my car as it did not have it in it. But, I don't know how I can get everything to work together to display and use telephone on my RNSE . I only retrofitted my RNSE last week and trying to get all the functions to work correctly now. Any help would be much appreciated. Thanks, Becks
    #19
  21. Phil-1
    Online

    Phil-1 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 15, 2013
    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    308
    [Feb 15, 2014]
    Hi Becks. Sorry I thought you had the OEM bluetooth kit.
    Sorry I can't help you 😟
    #20
  22. Becksbar7
    Offline

    Becksbar7 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Feb 15, 2014]
    Ahhhh, no problem Phil. Thank you anyways. What's the OEM Bluetooth kit? Lol
    #21
  23. Phil-1
    Online

    Phil-1 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 15, 2013
    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    308
    [Feb 15, 2014]
    I have the multi function steering wheel with the "mode & speak" buttons on it. I got a wiring loom from EBay and a BT module. The steering wheel controls the phone and you get the phone number/contacts on the DIS. When I get the RNS E it will also work with that.

    Forget you also get voice control...
    #22
  24. RobbieWebs
    Offline

    RobbieWebs Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2013
    Messages:
    873
    Likes Received:
    178
    [Feb 23, 2014]
    U never said if u coded with vcds to work with ur AUX and Bluetooth?
    I'm not sure if ur Bluetooth will work as it isn't an Audi one tho.
    To be honest since I got RNSE fitted I use sd cards for music :)
    #23

Share This Page