1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Audi Connect - Updating for last 2 days ?

Discussion in 'New A3/S3 (8V Chassis)' started by rdgc, Nov 6, 2013.

  1. rdgc
    Offline

    rdgc New Member

    Joined:
    Jul 30, 2013
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    [Nov 6, 2013]
    Has anyone else had issues with Audi Connect currently not working ?

    Sat Nav is stuck on TMC only, rather then "online" and going to Audi Connect just says that it is currently not available
    the SIM card is definitely good i've checked that, and it says in the network status that it has good service

    wifi hotspot also works great...

    Just wandered if this is my car or if anyone else has had similar issues ?

    cheers
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 17, 2014]

  3. cemerson
    Offline

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    3,735
    Likes Received:
    772
    [Nov 6, 2013]
    Yeh, I have now you mention it. Perhaps their web service is down.

    I do find it loses signal very easily, even when it's showing some signal in the status it'll claim not to have any sometimes, but since you mention it I've not been able to use any connect services over the past few days.
    #2
  4. rdgc
    Offline

    rdgc New Member

    Joined:
    Jul 30, 2013
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    [Nov 6, 2013]
    Thanks for the reply, I called my local dealer about it and they said I can pop it in and they can take a look, will let you know what they say
    #3
  5. cemerson
    Offline

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    3,735
    Likes Received:
    772
    [Nov 6, 2013]
    Cheers.

    If it is their service that has gone down and they aren't monitoring it to know, I'd be pretty shocked!
    #4
  6. rdgc
    Offline

    rdgc New Member

    Joined:
    Jul 30, 2013
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    [Nov 7, 2013]
    Well no fix so far unfortunately... they are looking to do a software update and/or replace the control unit but that takes a few days to come in...

    The issue changed today to just showing "System is unavailable" in both the Audi Connect menu and if you did anything involving Google via the Nav system, so if you have the same thing then maybe worth speaking to local dealer too

    cheers
    #5
  7. cemerson
    Offline

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    3,735
    Likes Received:
    772
    [Nov 7, 2013]
    Mine works again today, I tried it this morning.

    I find it annoying you canet use the google earth view and traffic view on top of each other - you can only overlay the traffic on the standard map view.
    #6
  8. Silky-S3
    Offline

    Silky-S3 Is loving his new 8V S3!

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Messages:
    1,398
    Likes Received:
    309
    [Nov 7, 2013]
    This doesn't sound good. Does connect go down often?
    #7
  9. cemerson
    Offline

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    3,735
    Likes Received:
    772
    [Nov 7, 2013]
    No, never happened before (other than having no signal)
    #8
  10. rdgc
    Offline

    rdgc New Member

    Joined:
    Jul 30, 2013
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    [Nov 7, 2013]
    Sounds like it is a one off issue with my car, so glad it is working for you OK... I haven't had a chance to play around with it properly yet so will have a look at the google earth bits once fixed again!
    #9
  11. Silky-S3
    Offline

    Silky-S3 Is loving his new 8V S3!

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Messages:
    1,398
    Likes Received:
    309
    [Nov 7, 2013]
    Ok cheers guys
    #10

Share This Page