1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Audi Connect SIM card choices.

Discussion in 'New A3/S3 (8V Chassis)' started by Leeber, Nov 5, 2013.

  1. Vertigo1
    Offline

    Vertigo1 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    2,711
    Likes Received:
    249
    phil1824 likes this.
  2. phil1824
    Offline

    phil1824 Active Member

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    211
    Likes Received:
    45
    Hi, what Sim is the best deal and is Audi Connect worth it?
    Phil
  3. Itguy
    Offline

    Itguy Active Member

    Joined:
    Oct 25, 2013
    Messages:
    1,097
    Likes Received:
    430
    Three 321 PAYG sim (only 1p/mb of data) and yes it's worth it.

    Very decent online traffic (far superior to TMC)
    Google map view a bit gimmicky IMHO
    Find local petrol stations with live prices very useful
    Online search function for maps - genius, probably it's best feature. It's just like using google maps on the web when you just search in natural language, then it will direct you there. Just say 'McDonald's' or 'the grand hotel' etc and it just finds them near to you, or add a location on and it searches there.
    phil1824 likes this.
  4. phil1824
    Offline

    phil1824 Active Member

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    211
    Likes Received:
    45
    Many thanks for your reply. Have decided to add it to my Spec via "Spec Amend"
    I am currently with Vodafone and they have a deal where you can split your data allowance.. A bit on the expensive side at 13 pounds additional a month, but I currently have 6 gig on the phone which I do not use, so will keep monitoring the forum re how much people use a month and decide what to do in July August when the car arrives.
    Thanks again
    Phil
  5. Leegaryhall
    Offline

    Leegaryhall Member

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    30
    Likes Received:
    7
    I have just got a 321 pay as you go sim from Three, how do I actually top it up to get the data plan? I do not have a compatible phone to put the sim in so I can't activate that way...any ideas?
    I need to activate and top up before it will work in the car
  6. glospete
    Offline

    glospete Active Member

    Joined:
    Feb 9, 2013
    Messages:
    452
    Likes Received:
    100
    I've read this complete thread and it is extremely useful. I have just one question about the 321 PAYG scheme which seems to be favoured by most of you. Can it be used for tethering so that the Wi-Fi hotspot feature in Audi Connect can be used?
  7. robo1million
    Offline

    robo1million Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    56
    Can't remember if it has already been mentioned already on this thread but I am using a T-Mobile sim which for £20 gives 1gb a month for 6 months.... Can be used for tethering too... And at the end of 6 months you get a reminder which tells you to top up the £20 and activate the package again.... I've had good signal so far... Can't complain at all!
  8. glospete
    Offline

    glospete Active Member

    Joined:
    Feb 9, 2013
    Messages:
    452
    Likes Received:
    100
    What package is this?
  9. robo1million
    Offline

    robo1million Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    56
  10. cemerson
    Offline

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    3,359
    Likes Received:
    689
    I had a t-mobile sim in mine when I first got the car. Coverage was bloody awful. Three has been great, no problems since!
  11. JohnnyM100
    Offline

    JohnnyM100 Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2013
    Messages:
    502
    Likes Received:
    154
    Extremely unlikely for 321 PAYG.

    it was possible on contract with the One plan though

    John.
  12. Leeber
    Offline

    Leeber Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    227
    Likes Received:
    96
    Yes it can, I did this just the other day when I needed to use the iPad to look something up, whilst doing 100mph using ACC and lane assist to keep things "safe". :jump:

    That last bit was a joke by the way. Yes you can tether.
  13. robo1million
    Offline

    robo1million Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    56
    For me so far I have to disagree. T-mobile now uses orange and EE coverage and I find it to be very good. Could just be different in different areas of the uk...?
  14. cemerson
    Offline

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    3,359
    Likes Received:
    689
    I'm in Nottinghamshire so not far away, and yes I know about them being EE now... I work in the mobile industry :) Didn't help, Three was still better!
  15. phil1824
    Offline

    phil1824 Active Member

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    211
    Likes Received:
    45
    Hi,
    Did you sort this?
    I am having exactly the same issue.
    Phil

  16. glospete
    Offline

    glospete Active Member

    Joined:
    Feb 9, 2013
    Messages:
    452
    Likes Received:
    100
    I can only answer one of the questions. The text feature is not fully implemented by Apple so no go with iPhones. You can have your texts read out but you cannot reply to them from an iPhone.
  17. phil1824
    Offline

    phil1824 Active Member

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    211
    Likes Received:
    45
    Bluetooth will not connect to Text with my iPhone 5 S. It will connect to Handsfree, but not to Text.
    Is this standard??

  18. cemerson
    Offline

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    3,359
    Likes Received:
    689
    You should be able to read the texts at least, but the MAP protocol (bit of RAS syndrome there) in iPhones is incomplete so you wouldn't get all the features like text message dictation (or even replying at all).
  19. veeeight
    Offline

    veeeight Well-Known Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    1,649
    Likes Received:
    720
    It will.

    It's a bit faffy, you have to go further into one of the iPhone menus to enable notifications over Bluetooth.

    If you do a search on this forum, there are instructions somewhere.


    edit:
    here:
    http://www.audi-sport.net/vb/new-a3...one-5s-videos-text-messaging.html#post2103843



    you might want to go into that thread and leave a post there to help anyone else with an iPhone 5/s/c who also can't figure it out.
    Last edited: Jun 14, 2014
    phil1824 likes this.
  20. balsaq
    Offline

    balsaq Member

    Joined:
    Feb 2, 2014
    Messages:
    89
    Likes Received:
    35
    I'm in the same position. Picking up in a few days. Does it just work if you throw the card in the car? The oldest phone I can find (and successfully charge...) only accepts smaller sim cards.
    phil1824 likes this.
  21. phil1824
    Offline

    phil1824 Active Member

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    211
    Likes Received:
    45
    Hi,
    I have the Tech Pack plus connect. I got the 321 package sim from THREE and could not register it on the Three site without it being in a phone. In the end, I went into a THREE store and they kindly put it in one of theirs and I was able to register the SIM and top up.
    When I picked up the car on Thursday, I put the SIM in and was delighted when it immediately worked. I have not done the experiment you are thinking of doing, but I would be very surprised if you have the option to register it in the car.


    Redgrouse and balsaq like this.
  22. balsaq
    Offline

    balsaq Member

    Joined:
    Feb 2, 2014
    Messages:
    89
    Likes Received:
    35
    Thanks for that phil. :icon_thumright: I've got to pop out soon anyway, so will probably do the same as you then. I'd rather play it safe and have it working for when I get it than be disappointed.
    Last edited: Jun 14, 2014
  23. phil1824
    Offline

    phil1824 Active Member

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    211
    Likes Received:
    45
    Agreed!
    You have made the correct choice going for connect! I love it. Data usage so far has been much lower than I expected.
    Make sure that "Online traffic data" is set to "on". Scroll down and select "Online traffic data licence".
    Have you got your VIN and entered it into MyAudi and set all that up? Do you have your myAudiPIN?
    Do you have an iPhone? Have you downloaded MMI connect? There may be an Android equivalent? Have you set up Picture Destinations?
    I had a bit of a Faff about setting up Facebook and Twitter as Web MyAudi and MMI side of things both expected the other to start the process!
    In the end, once I had the car linked to the myAudi system, then the option to activate FB and Twitter appeared in the Web Version.
    Other things which have been a bit confusing was setting up Music Streaming from the Phone.
    I realised after a while that I had not turned Audio Player ON in Telephone, settings Bluetooth Device management menu.
    Once I did that, the Phone appeared as a Source in the Media area.
    All in all it has been reasonably intuitive and the assistance from this Forum is AMAZING. If you have any questions, do not hesitate to ask and the amount of assistance is staggeringly good...
    I have just realised that the ability to use the in Car SIM for telephony is not available any more, certainly in my Vehicle. It is not an issue as I would not have used it anyway, but have been spending hours trying all the menus to see if I could get it to work...


    balsaq and Redgrouse like this.
  24. wills_1990
    Offline

    wills_1990 Member

    Joined:
    Jun 6, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    20
    Can someone please confirm is it just a standard size sim for three 321 pay as you go sim? Thanks
  25. The Challinor
    Offline

    The Challinor Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    1,572
    Likes Received:
    220
    Think you can get whatever size you want but standard sim for Audi connect
    phil1824 likes this.
  26. cemerson
    Offline

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    3,359
    Likes Received:
    689
    Wrong, it's the mini SIM. Standard SIM is credit card sized, you won't get that in the MMI!
  27. DescendDescend
    Offline

    DescendDescend Member

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    44
    Likes Received:
    8
    Although in the real world a standard sim is credit card sized I think 3 call a mini-sim a standard sim. I asked 3 for a mini sim and they gave me a micro-sim.
    phil1824 likes this.
  28. The Challinor
    Offline

    The Challinor Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    1,572
    Likes Received:
    220
    What a nice attitude you have !

    On the Three site it's standard, micro and nano so it felt right to tell the guy which sim to order as Three don't name any of the sims "mini" - that just would have been wrong and added confusion.

    http://support.three.co.uk/SRVS/CGI...,Kb=Mobile,Ts=Mobile,T=CaseDoc,Case=obj(6367)

    ImageUploadedByTapatalk1402770414.832862.jpg
    Last edited: Jun 14, 2014
  29. veeeight
    Offline

    veeeight Well-Known Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    1,649
    Likes Received:
    720
    Oh good god. I haven't seen a full-sized SIM in years (decades) !!!!

    :lmfao:

    [​IMG]

    [​IMG]

    Cellnet used to be BT

    one2one used to be Mercury, then Cable & Wireless, who have been bought out by Vodafone !

    Attached Files:

    phil1824 likes this.
  30. wills_1990
    Offline

    wills_1990 Member

    Joined:
    Jun 6, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    20
    Thank you, the straight forward answer I was looking for.
  31. balsaq
    Offline

    balsaq Member

    Joined:
    Feb 2, 2014
    Messages:
    89
    Likes Received:
    35
    I like my tech, I couldn't say no to be honest! I have indeed set up myaudi as best I can without my car, I'll grab the iphone app asap. I doubt I'll be using music streaming from phone as I'm looking at just having a HD hooked up with all my music, but thanks for the info regardless. No doubt there will be a time when I decide to use it!

    Sounds like I could be sitting in my drive for a fair while playing with it all. Think the other half will be wondering where I've gone!
  32. The Challinor
    Offline

    The Challinor Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    1,572
    Likes Received:
    220
    No problems, my mate has been on the 123plan and had it in the car for just under 6 months, 6,000 miles and only just ran out so data usage ain't too bad at all.
  33. cemerson
    Offline

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    3,359
    Likes Received:
    689
    Three have it wrong then, that's not what the specification calls it. Mini is the correct size. Apologies if you thought I had 'attitude', but I wanted to point out an error before anyone did anything based on it (unlikely I know). The fact that Three mislabel their SIM cards puts them in the wrong, not me.
  34. phil1824
    Offline

    phil1824 Active Member

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    211
    Likes Received:
    45
    If the car is built you can get the VIN number
    N. QUOTE=balsaq;2193536]I like my tech, I couldn't say no to be honest! I have indeed set up myaudi as best I can without my car, I'll grab the iphone app asap. I doubt I'll be using music streaming from phone as I'm looking at just having a HD hooked up with all my music, but thanks for the info regardless. No doubt there will be a time when I decide to use it!

    Sounds like I could be sitting in my drive for a fair while playing with it all. Think the other half will be wondering where I've gone![/QUOTE]
  35. The Challinor
    Offline

    The Challinor Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    1,572
    Likes Received:
    220
    No it's ok now, just assume they are called standard as the original super sized standard is pretty old now so I do see your point.
  36. Dazzle89
    Offline

    Dazzle89 New Member

    Joined:
    Jun 25, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Stupid question but have you tested it in the car, it says its for mobile phones only and wont work in tablets or dongles
  37. rdgc
    Offline

    rdgc New Member

    Joined:
    Jul 30, 2013
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Just to let anyone know who's thinking of a Three 321 SIM..

    I had one of these since March this year and it's been working perfectly. It had just got to the point where my initial £10 was running low, so topped up by £10.

    I then noticed that data wasn't working in the car, or wifi based access either. Testing on my phone via a browser gave a message saying that the SIM can only be used in a phone. It's right, in a phone it works great, but back in the car it just doesn't work anymore

    So seems Three have got a bit more clever, there are a few reports on this but no workaround it seems, strange that it took them 4months before blocking it too!
  38. Martinbanshee
    Offline

    Martinbanshee Member

    Joined:
    Jun 7, 2014
    Messages:
    114
    Likes Received:
    11
    Yeah, make sure you get a sim that's approved for tablets if you want to avoid any issues.
  39. glospete
    Offline

    glospete Active Member

    Joined:
    Feb 9, 2013
    Messages:
    452
    Likes Received:
    100
    [/QUOTE]

    Phil I thought you were using the 3 SIM 321 so have you experienced the problems above. Have 3 cottoned on to the fact that you're using it in your car?
  40. glospete
    Offline

    glospete Active Member

    Joined:
    Feb 9, 2013
    Messages:
    452
    Likes Received:
    100
    And which one is best then?

Share This Page