1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Audi Connect SIM card choices.

Discussion in 'New A3/S3 (8V Chassis)' started by Leeber, Nov 5, 2013.

  1. robo1million
    Offline

    robo1million Member

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Oh well.... I'll give it a try when I go up this week...
  2. Itguy
    Offline

    Itguy Active Member

    Joined:
    Oct 25, 2013
    Messages:
    1,097
    Likes Received:
    1
    Good luck mate - let's hope it works as I would probably use it too if it does. I just got carried away today messing about with it all on the three sim!!
  3. robo1million
    Offline

    robo1million Member

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    I'm refusing to give up hope until I've tried it ;-)
  4. Itguy
    Offline

    Itguy Active Member

    Joined:
    Oct 25, 2013
    Messages:
    1,097
    Likes Received:
    1
    You want another sneaky pic of yours I took today??
  5. robo1million
    Offline

    robo1million Member

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Haha go on then (but blank out the number plate if you don't mind please... ). Did it look like it had been life shined yet and waxed yet? I've given them my autoglym HD wax to apply too...
  6. Itguy
    Offline

    Itguy Active Member

    Joined:
    Oct 25, 2013
    Messages:
    1,097
    Likes Received:
    1
    Ahh, can't blank the number on my iPad so will leave it. It still had some yellow crayon on the window so I suspect not yet mate. They've got all week I suppose!
  7. Itguy
    Offline

    Itguy Active Member

    Joined:
    Oct 25, 2013
    Messages:
    1,097
    Likes Received:
    1
    Ok, so three sim (321 sim) inserted today and got LTE showing up on my screen so it does work on the right bands for Three in the uk 4g.
    VeeDubDan likes this.
  8. Silky-S3
    Offline

    Silky-S3 Is loving his new 8V S3!

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Messages:
    1,393
    Likes Received:
    2

    Yep, i can confirm I have seen 3G, 4G, and LTE on my Three sim. Its all very fast :)
  9. Itguy
    Offline

    Itguy Active Member

    Joined:
    Oct 25, 2013
    Messages:
    1,097
    Likes Received:
    1
    It is actually - have been really quite impressed with audi connect so far
  10. titleist007
    Offline

    titleist007 Member

    Joined:
    Dec 4, 2013
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Guys, did you put the SIM in a phone 1st to activate or is it fine to get it straight into the car? I've got the 321 3 SIM too.
  11. Itguy
    Offline

    Itguy Active Member

    Joined:
    Oct 25, 2013
    Messages:
    1,097
    Likes Received:
    1
    Yep, phone first to top up etc then into the car
  12. Leeber
    Offline

    Leeber Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    227
    Likes Received:
    2
    I've got the ovivo one working in my car. How long it lasts before they suss it out and cut me off is anyone's guess. Watch this space I guess.
  13. robo1million
    Offline

    robo1million Member

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Wanna share how!!!! :)
  14. Leeber
    Offline

    Leeber Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    227
    Likes Received:
    2
    Bung it in the slot, then on the connection setup menu specify the APN as "ovivomobile.com" leave username and password blank and Robert's your Father's Brother!
  15. robo1million
    Offline

    robo1million Member

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    I tried exactly that but had no joy at all....?!?!
  16. robo1million
    Offline

    robo1million Member

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Ignore me.... I'm an idiot I had spelt OVIVOMOBILE.COM wrong... Oops... And it's cost me £11 for an orange SIM card and top up... Never mind...

    I now have it working and am very impressed in the short 5 minute fiddle I have had!
  17. Itguy
    Offline

    Itguy Active Member

    Joined:
    Oct 25, 2013
    Messages:
    1,097
    Likes Received:
    1
    Sounds good - I must get mine back out and play again as it does sound like the perfect solution, assuming the coverage is good enough (although it is Vodafone I think)
  18. Leeber
    Offline

    Leeber Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    227
    Likes Received:
    2
    That's very strange. Which sim did you get? Was it the data only one (data 0)? I went for the freedom 0 (phone, text and data) as I thought (wrongly by the looks of it) that I would be able to make calls from the car without having to use my mobile phone through bluetooth. I wonder if that has any bearing on why mine works and yours doesn't.
  19. Itguy
    Offline

    Itguy Active Member

    Joined:
    Oct 25, 2013
    Messages:
    1,097
    Likes Received:
    1
    I've got the freedom one too. I think I just need to play with the APN stuff again.

    I presume it's been reliable?? Or have you only had it one day!?
  20. robo1million
    Offline

    robo1million Member

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    I have data only and got it to work last night. Just needed to slow down a bit as had messed up the connection details in my excitement and when trying mmi touch for the 1st time. It is very possible that they could realise and cut it off soon but hey ho.... It will be a bonus however long it works. Will be able to comment on coverage after long drive today but did get 4G on my driveway last night...
    Leeber likes this.
  21. Leeber
    Offline

    Leeber Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    227
    Likes Received:
    2
    Only really had the use of it for the drive home on friday night, car's away being detailed at the moment should get it back late morning today hopefully.
  22. tomsurfer
    Offline

    tomsurfer New Member

    Joined:
    Jun 24, 2013
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I have bought a Three PAYG Sim on the 3,2,1 plan, and can confirm that after setting up the car WLAN that other phones and tablets can access the internet via the car WLAN using the 3 Sim card.

    There is also an Add on option for 3 PAYGO which gives you all you can eat data for 30 days for £15. I don't need this yet so I have not tried it out.

    Tom
  23. Toadoftoadhall
    Offline

    Toadoftoadhall Member

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    298
    Likes Received:
    0
    Thanks for that. I now have my car and my 321 PAYG Three sim is working fine and other devices working fine tethered in :)

    However I may need to go the pay monthly route as in only 2 days I have used 250mb ! So that's £2.50 already with my PAYG sim. How is everyone else doing for their data usage?

    I have only used Google earth sat nav and a bit of surfing web on iPad. Haven't fully explored all of the Connect options as "My Audi" won't let me add my car!
  24. Itguy
    Offline

    Itguy Active Member

    Joined:
    Oct 25, 2013
    Messages:
    1,097
    Likes Received:
    1
    It'll be the web browsing that is eating it. I've had google maps on and it has only used 40mb so far since saturday
  25. Toadoftoadhall
    Offline

    Toadoftoadhall Member

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    298
    Likes Received:
    0
    Ahhh ok - thanks - and you've download most of wales!

    I will look at their monthly plans once i use up my tenner PAYG :D
  26. cemerson
    Offline

    cemerson Active Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    3,305
    Likes Received:
    5
    I've been using the 3 month / 3GB pre-loaded Three SIMs (just put in my second), really happy with the coverage compared to the bloody awful t-mobile SIM I had before! MAybe I should look at the PAYG route though as I really don't need a GB a month!
  27. Itguy
    Offline

    Itguy Active Member

    Joined:
    Oct 25, 2013
    Messages:
    1,097
    Likes Received:
    1
    Had a play with ovivo free sim now.

    It does seem to work fine technically and the wifi is ok etc etc.

    Problem is that the coverage is just DIRE. It uses Vodafone and their 3G coverage outside of towns is just awful which means that traffic info and maps aren't updating as well as they do when using the Three sim.

    Now we just need a free ovivo type sim on Three!!
  28. cemerson
    Offline

    cemerson Active Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    3,305
    Likes Received:
    5
    Did you manage to git it in the slot with an adapter then Will?
  29. Itguy
    Offline

    Itguy Active Member

    Joined:
    Oct 25, 2013
    Messages:
    1,097
    Likes Received:
    1
    Yes - I bought a really slimline adaptor that managed to fit. It's a bit 'sticky' when trying to take it in and out but it's fine.
    cemerson and BGS like this.
  30. royalsteve68
    Offline

    royalsteve68 Member

    Joined:
    Oct 11, 2013
    Messages:
    676
    Likes Received:
    0
    Three sim is fine..get 4g and cost me peanuts 18.00 for year and 12gb prepaid..when used up ill get a monthly plan or poss payg
    Leeber likes this.
  31. cemerson
    Offline

    cemerson Active Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    3,305
    Likes Received:
    5
    Where did you get the 12GB one for so cheap?
  32. Leeber
    Offline

    Leeber Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    227
    Likes Received:
    2
    What he said!
  33. tomsurfer
    Offline

    tomsurfer New Member

    Joined:
    Jun 24, 2013
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
  34. Toadoftoadhall
    Offline

    Toadoftoadhall Member

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    298
    Likes Received:
    0
    Has anyone who has picked up their new Audi since 1st March managed to successfully log in to "My Audi" and "create" their new car to enable the full araray of Connect services? I have been trying every day since monday and keep getting a response saying "service not available - try again later"

    A bit frustrating when I want to explore all the capabilities of Connect :uhm:
  35. robo1million
    Offline

    robo1million Member

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Took a while to work first time round but not had any problems since.
  36. Itguy
    Offline

    Itguy Active Member

    Joined:
    Oct 25, 2013
    Messages:
    1,097
    Likes Received:
    1
    I've not had a problem with mine.

    What does it do when you try to add a car to your profile?

    I've found the audi connect website doesn't really like any browser other than IE !
  37. cemerson
    Offline

    cemerson Active Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    3,305
    Likes Received:
    5
    Works fine in Firefox for me

    Edit: In general I mean, not signing up for a new car, did that months ago!
  38. Itguy
    Offline

    Itguy Active Member

    Joined:
    Oct 25, 2013
    Messages:
    1,097
    Likes Received:
    1
    Ahh - I was trying safari on a mac and on ipad/iphone etc
  39. cemerson
    Offline

    cemerson Active Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    3,305
    Likes Received:
    5
    Ah, well, webkit has its own set of issues... it's the IE6 of the future!
  40. Toadoftoadhall
    Offline

    Toadoftoadhall Member

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    298
    Likes Received:
    0
    Got mine sorted now :) at last!
    cemerson and Itguy like this.

Share This Page