1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Audi A4 TD-red eye 2000 (X Reg) Power loss

Discussion in 'Diesel forum' started by Raj_Xedos, Dec 30, 2008.

  1. Raj_Xedos
    Offline

    Raj_Xedos New Member

    Joined:
    Jul 7, 2008
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    [Dec 30, 2008]
    Gents (and poss ladies)

    I was on my way to work this morning and the car started fine and was driving as per usual As i was driving and had my foot on the accelerator there was a complete loss of power.

    I was going uphill and had no power what so ever, my revs were at about 3000 RPM and the speed was constant, no increase at all till the road levelled off.

    Anyone got any ideas??? :banghead:
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 16, 2014]

  3. redevo1
    Offline

    redevo1 Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    [Jan 1, 2009]
    Sound like the same thing that happened to mine turned out to be the valve that controls the turbo Acuator, the n75 valve I think it's called.
    Like driving a car without the turbo?:redrs4:
    #2
  4. alictait
    Offline

    alictait Member

    Joined:
    Dec 2, 2006
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    [Jan 2, 2009]
    Exactly the same thing is happening to mine - does/ did your problem disappear when the ignition is flicked on and off, not fully off but just the first click (I do this just now when driving and it happens and it is then fine (very naughty)

    How much did it cost to replace the N75 valve redevo1 ?, did you do it yourself ?
    #3
  5. redevo1
    Offline

    redevo1 Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    [Jan 5, 2009]
    No had to go to a specialist as I didn't have a clue so got hammered £200 all in including the labour.
    #4

Share This Page