1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Audi a4 runs in to limp mode when turbo is boosting constantly on a straight!

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by Chrissy a4, Oct 27, 2011.

  1. Chrissy a4
    Offline

    Chrissy a4 audi a4 chrissy

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    [Oct 27, 2011]
    whilst i am driving along at straight bit of road above 2000 revs for a while the turbo runs into limp mode and loses power until ignition has been switched off then back in again.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 19, 2014]

  3. Chrissy a4
    Offline

    Chrissy a4 audi a4 chrissy

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    [Oct 29, 2011]
    Can anyone help me with my Audi a4 1.9 pd engine! would be much appreciated.
    #2
  4. Broken Byzan
    Offline

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    12,597
    Likes Received:
    274
    [Oct 29, 2011]
    sticky vanes in the turbo VNT Mechanism will cause that, as well as possible leaky boost pipes and limp mode licking in due to overboost
    #3
    Chrissy a4 likes this.
  5. marktdisport
    Offline

    marktdisport Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Messages:
    1,195
    Likes Received:
    15
    [Oct 30, 2011]
    sounds like it needs the old mr muscle clean
    #4
    Chrissy a4 likes this.
  6. PAULF
    Offline

    PAULF Active Member

    Joined:
    Jan 27, 2011
    Messages:
    649
    Likes Received:
    50
    [Oct 30, 2011]
    #5
    Chrissy a4 likes this.

Share This Page