1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Audi A3 Average mpg display error

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by nickoo0, Feb 6, 2009.

  1. nickoo0

    nickoo0 New Member

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi,

    Recently bought an Audi A3 2.0 tdi Sport on a 55 plate,

    I seem to have a problem with the mpg display on the dash, it jumps around all over the place, from 20mpg to 200mpg

    does anyone know if it can be reset or how to fix it

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. davemk

    davemk Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    423
    Likes Received:
    0
    That's the current MPG. You need to scroll through to get the Average MPG for the journey if that's what you mean?
     
  4. nickoo0

    nickoo0 New Member

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    ah ok sorry it is the current mpg that is jumping around all over the place then.

    as the pic shows it says 200mpg which is impossable (i wish it was possable lol)
     
  5. Matt

    Matt Active Member

    Joined:
    Jul 4, 2006
    Messages:
    1,420
    Likes Received:
    2
    Yeah that current MPG thing is useless, I'm not sure why they bother putting that on there. Average MPG for the journey is much more accurate.
     
  6. bluequattro

    bluequattro Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    412
    Likes Received:
    3
    flick it onto setting 2 m8
     
  7. Batt284

    Batt284 Member

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    Yeah, ease off the accelerator and it jumps up to 200 mpg, go down a hill and it goes into the 80's - I too find it quite irritating so I don't tend to have it on that setting.
     
  8. Khufu

    Khufu Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Messages:
    5,705
    Likes Received:
    31
    very true, its useless - I'd prefer my oil temp displayed!
     

Share This Page