1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Audi A3 8L Left Side Speakers not working? Aftermarket HU. Bose sub.

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by SH0X, Mar 7, 2012.

  1. SH0X
    Offline

    SH0X Smoothed Front

    Joined:
    Jan 18, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    [Mar 7, 2012]
    Hello

    Im new to the forum and have wanted to ask this for a while now..

    My A3 8L's audio only comes out of the right side speakers (front and rear), not the left?
    I can also hear a whining whizzing noise as I rev the engine from the working speakers :/

    I have an aftermarket stereo (I tried 2 stereos) and it has the BOSE sub in the rear.

    Any ideas? I could not see a fuse or anything for it and the sub itself looks and works OK?

    Cheers
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 23, 2014]

  3. AndyMac
    Offline

    AndyMac Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    31
    [Mar 7, 2012]
    The whining is because they have used the speaker input adapter from the aftermarket HU into the Bose loom. You need to use the RCA input adapter which will probably cure the left channel issue as well.
    #2
  4. SH0X
    Offline

    SH0X Smoothed Front

    Joined:
    Jan 18, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    [Mar 9, 2012]
    Hello

    Thanks for the explanation, makes sense

    So I need a different wiring harness? Do you know what one it is?
    Had many dramas with these BOSE system aftermarketing with my TT..
    #3
  5. AndyMac
    Offline

    AndyMac Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    31
    [Mar 9, 2012]
    PC9-410
    #4
  6. SH0X
    Offline

    SH0X Smoothed Front

    Joined:
    Jan 18, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    [Mar 9, 2012]
    Thanks
    I will get myself one
    #5

Share This Page